"PRED NAMA JE VAŽAN RADNI DAN" Predsednik Vučić o sastanku sa Šolcom! (FOTO)

Autor:

Vesti

19.07.2024

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je radni doručak koji je predsednik priredio za nemačkog kancelara, a potom će uslediti sastanak Vučića i Šolca.

"PRED NAMA JE VAŽAN RADNI DAN" Predsednik Vučić o sastanku sa Šolcom! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će danas u Beogradu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom razgovarati o pitanjima od velikog značaja za Srbiju, ističući da će današnji dan umnogome "uticati na brojne aspekte budućnosti" Srbije i dati "snažan zamah jačanju odnosa između Srbije i Nemačke".

- Važan radni dan je pred nama, dan koji će umnogome uticati na brojne aspekte budućnosti naše zemlje i koji će dati snažan zamah jačanju odnosa između Srbije i Nemačke. Sa kancelarom Šolcom razgovaraću i o drugim pitanjima od velikog značaja za Srbiju, uveren da ono što radimo danas, postavlja čvrst temelj za budućnost ne samo naših bilateralnih odnosa, već i jačanja saradnje i povezivanja u regionu - napisao je Vučić na Instagramu nakon što je u Palati Srbija dočekao Šolca, koji je sinoć stigao u Beograd.

U toku je radni doručak koji je predsednik priredio za nemačkog kancelara, a potom će uslediti sastanak Vučića i Šolca. Zatim će biti održana plenarna sesija ili Samit o kritičnim sirovinama Srbije, na kojem će učestovati predsednik Vučić, nemački kancelar Šolc i potpredsednik Evropske komisije i evropski komesar za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Maroš Šefčovič.

Srbija i EU potpisaće Memorandum o razumevanju o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Miki

19.07.2024 09:02

Svako prijateljstvo je za nas veliko

Dana

19.07.2024 09:02

Predsednik Vučić ima brojne prijatelje širom sveta i zaista je za svaku pohvalu što ovakvi zvaničnici dolaze u Srbiju.

Stefan

19.07.2024 09:06

Jako vazan sastanak

Tara

19.07.2024 09:15

Vazan sastanak za Srbiju.