VUČIĆ: U septembru će biti usvojen zakon kojim će biti ograničene kamate

Autor:

Vesti

01.08.2024

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U obraćanju naciji iz Vile Mir, Vučić je rekao da će se ograničenje kamate odnositi kako na keš kredite, tako i na stambene kredite, kreditne kartice i nedozvoljeno prekoračenje

VUČIĆ: U septembru će biti usvojen zakon kojim će biti ograničene kamate

Foto: printscreen/RTVPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do kraja septembra biti usvojen Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga kojima se uvodi ograničenje kamatnih stopa na kredite.

U obraćanju naciji iz Vile Mir, Vučić je rekao da će se ograničenje kamate odnositi kako na keš kredite, tako i na stambene kredite, kreditne kartice i nedozvoljeno prekoračenje. Kako je rekao, vlada će krenuti u razgovore sa bankama, ali će svakako taj zakon doneti i neće dozvoliti bankama da drugim merama, povećanjem sporednih troškova, nadoknađuju ono što će biti zakonske norme.

"Hoćemo da omogućimo veću potrošnju građanima, veća ulaganja građanima i lakše rešavanje osnovnih životnih problema građanima Srbije. Ne ugrožavajući naš bankarski sektor, ali oni ostvaruju ogromne profite u našoj zemlji. Neka smanje svoje profite, a našim građanima će da bude bolje. Mi idemo brzo sa usvajanjem tog zakona i već pre kraja septembra on će biti na snazi", rekao je Vučić.

Dodao je da će građani moći da se informišu kakva su to sve ograničenja za banke.

"Svakako ćemo imati nedvosmisleno i značajno smanjenje kamatnih stopa. Zaduživanje će biti neuporedivo jeftinije, i posebno mladi bračni parovi, mladi ljudi u celini moći će da računaju kako i na koji način da svoj novac u budućnosti troše. I kako mogu da obezbede sebi osnovne stvari za život, što je od ključnog značaja", poručio je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (28)

Loading
Daca

01.08.2024 19:03

Država brine o svojim građanima i gleda na sve načine da im olakša život.

Anja

01.08.2024 19:35

Ovo je veoma važna odluka o ograničenju kamatata za sve nas kao I za buduće korisnike kredita.

Ena

01.08.2024 19:38

Ograničenje kamatnih stopa na kredite je sjajna vest za sve građane Srbije.

Nikolina

01.08.2024 19:48

Ovaj zakon ima za cilj da zaštiti potrošače i preduzetnike od previsokih kamatnih stopa, koje mogu povećati finansijski teret i otežati otplatu kredita.