VUČIĆ OBRADOVAO RODITELJE U SRBIJI! Povećanja državne pomoći za prvo, drugo, treće i četvrto dete

Autor:

Vesti

01.08.2024

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je najavio i povećanje penzija

VUČIĆ OBRADOVAO RODITELJE U SRBIJI! Povećanja državne pomoći za prvo, drugo, treće i četvrto dete

Foto: printscreen/RTVPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je povećanje državne pomoći za prvo, drugo, teće i četvrto dete.

- Za prvo dete smo do sada izdvajali 3.307 evra ili 500.000 dinara jednokratno, ukupno 4.336 evra. To će biti od prvog novembra. Za drugo dete povećanje, iznosiće 5.126 evra. To je 600.000 dinara u 24 rate, plus 7.500 dinara, plus 135.000 prava na jednokratnu pomoć. Ukupno 742.500 dinara, 6.344 evra. To je ja mislim 2000 evra više nego što je bilo do sada - kazao je predsednik.

Podsetimo, Vučić je najavio i povećanje penzija.

- Pokušaćemo da penzije podignemo i da ih ljudi dobiju pre januara. Gledaćemo da to povećanje bude 11 odsto, a ne 10 - navodi on.

Vučić je takođe rekao da je stopa rasta u drugom kvartalu 4,2 procenata u Srbiji, dok je u prvom kvartalu bilo 4,7 procenta, što nas, kaže predsednik, stavlja na prvo mesto u Evropi.

- Za sada, od objavljenih za drugi kvartal, opet smo prvi u Evropi. Najverovatnije ćemo biti prvi ili drugi kada se saberu prvi i drugi kvartal, u skladu sa Evrostatom. Velike zemlje su ispod nule, druge su do 1,5 odsto, osim u Španiji, gde je bolja stopa, ali zbog turističke sezone. Ovo je pokazatelj da se Srbija nalazi na dobrom putu, da radimo dobro i da imamo izvesnu i sigurnu budućnost. Imamo preko 6,5 milijardi evra na računu, što veće zemlje nemaju. Nemamo probleme sa likvidnoćšu, stopa javnog duga je ispod 50 odsto - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading