VUČIĆ RAZGOVARAO TELEFONOM SA ĐORĐOM MELONI: Do kraja godine samit dveju vlada u Beogradu

Autor:

Vesti

15.07.2024

20:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovio sam da Srbija izuzetno ceni saradnju sa Italijom, istakao je predsednik

VUČIĆ RAZGOVARAO TELEFONOM SA ĐORĐOM MELONI: Do kraja godine samit dveju vlada u Beogradu

Foto: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednicom Vlade Republike Italije Đorđom Meloni.

- Odličan razgovor sa Đorđom Meloni o geopolitičkim prilikama, situaciji u regionu, bilateralnoj saradnji i evropskom putu Srbije. Dogovorili smo se, ovom prilikom, da se do kraja godine održi samit naših dveju vlada u Beogradu.


Ponovio sam da Srbija izuzetno ceni saradnju sa Italijom, kao jednim od najvažnijih političkih i ekonomskih partnera, i zahvalio na podršci koji nam ova zemlja pruža na našem EU putu.

 

 


Premijerka Italije je posebno naglasila interes njene zemlje za očuvanjem mira u regionu, a predložene su i aktivnosti koje se tiču proširenja EU na Zapadni Balkan.

Zahvalio sam Đorđi Meloni na prijateljstvu i italijanskim investicijama u Srbiji, a dogovorili smo da razgovor nastavimo u četvrtak na Samitu Evropske političke zajednice, koji se održava u Londonu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednicom Vlade Republike Italije Đorđom Meloni - napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

Podsetimo, Donald Tramp, bivši predsednik SAD i republikanski kandidat za novi mandat u Beloj kući, za dlaku je izbegao metak na predizbornom skupu u subotu u gradu Batler, u saveznoj državi Pensilvaniji, što je usledilo nakon rafalne medijske (i svake druge) paljbe po njemu. Bila je to uvertira za, srećom, neuspešan pokušaj likvidacije.

Nemoguće je biti slep od očiju i ne registrovati da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, čak i članovi njegove porodice, po sličnoj matrici, godinama izložen satanizaciji i medijskoj hajci iza koje stoje pojedini opozicioni i drugi krugovi u zemlji, ali i inostranstvu, uključujući, naravno, Zagreb, Sarajevo... 

To je razrađen sistem, gde navodni politički aktivisti, delovi opozicione družine i nevladin sektor, kao i njihovi partneri u regionu i svetu, vode perfidnu kampanju da bi se meta potpuno dehumanizovala. To je scenario već viđen u Srbiji, pre samo 21 godinu, kad je ubijen premijer Zoran Đinđić, koji je prethodno isprovlačen kroz medijskog toplog zeca. Detaljnije čitajte u POSEBNOJ VESTI.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (16)

Loading
Tanja

15.07.2024 20:28

Italija je naš veliki prijatelj i značajan partner za saradnju. Zato treba nastaviti na jačanju odnosa sa njom.

Nikola

15.07.2024 20:31

Srbija ima želju i nameru da razvija ekonomsku saradnju i prijateljske odnose sa Italijom

Ana

15.07.2024 20:42

Srbija razvija sve više krug prijateljstva sa raznim zemljama sveta. Ekonomski razvoj je nešto čemu svi težimo.

Ras

15.07.2024 20:46

Italija je Srbiji prijatelj. To se vidi i kroz istoriju.