"ZA 16 MILIONA EVRA ZA SRBIJU NI KORONA NIJE PREPREKA": Ministar Vesić i u izolaciji radi punom parom - saopštio sjajne vesti!

Autor:

Vesti

01.08.2024

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovo se čekalo punih 8 decenija!

"ZA 16 MILIONA EVRA ZA SRBIJU NI KORONA NIJE PREPREKA": Ministar Vesić i u izolaciji radi punom parom - saopštio sjajne vesti!

Foto: TV PRVA / SCREENSHOT

Ono kada te ni korona, a ni rad iz izolacije ne sprečavaju da potpišeš ugovor o grantu Evropske unije čija je vrednost 16 miliona evra za vađenje 21 broda nemačke nacističke flote!

Ovo je poručio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić koji je istakao da se počinje vađenje 21 broda od oko 200 plovila koja se nalaze kod Prahova na dnu Dunavu od 1944. godine kada su ih nacisti potopili da bi sprečili ulazak sovjetske rečne flote u Srbiju.

Foto: facebook/printscreen/goran vesić

 

"Vađenje prvih 21 plovila obezbediće sigurniju i propusniju plovidbu Dunavom. Šesnaest miliona evra koje smo dobili danas kada sam potpisao ugovor sa EU su bespovratna sredstva koja su poklon narodu Srbije. Evropska unija je najveći donator u Srbiji pošto je proteklih decenija uložila više od četiri milijarde evra bespovratnih sredstava u preko 1.500 projekata u skoro svim opštinama u Srbiji. Istovremeno, zahvaljujuću EU dobili smo više od sedam milijardi evra u  kreditima pod najpovoljnijim uslovima. Srbija je zahvalna svojim evropskim partnerima na podršci", napisao je Vesić.

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić bio je na radnom ručku s ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mingom.

- U Srbiji je običaj da se uz bogatu trpezu s prijateljima razgovara o planovima za budućnost, a ja sam danas sa ambasadorm Li Mingom razmotrio bilateralne odnose, našu ekonomsku saradnju i geopolitičke prilike u svetu.

Čeka nas mnogo rada, ali će zato rezultat za građane biti odličan. Ponosan sam na čelično prijateljstvo sa Kinom i planove za jačanje našeg partnerstva - napisao je predsednik Aleksandar Vučić na Instagramu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading