SRPSKI HELIKOPTERI KREĆU U POMOĆ SEVERNOJ MAKEDONIJI! Ministar Dačić najavio pomoć Skoplju!

Autor:

Vesti

30.07.2024

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar se proširio do Bujanovca, preti manastiru Prohor Pčinjski!

SRPSKI HELIKOPTERI KREĆU U POMOĆ SEVERNOJ MAKEDONIJI! Ministar Dačić najavio pomoć Skoplju!

Foto: Elmedin Hajrovic/ATAImages

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da će, po odobrenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Miloša Vučevića, Ministarstvo unutrašnjih poslova sutra uputiti dva helikoptera Helikopterske jedinice radi pružanja pomoći pripadnicima Sektora za vanredne situacije u gašenju požara koji se iz Severne Makedonije proširio u mesto Kozjak kod Bujanovca, u blizini manastira Prohor Pčinjski. 

„Po odobrenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Miloša Vučevića, Ministarstvo unutrašnjih poslova sutra će uputiti dva helikoptera Helikopterske jedinice radi pružanja pomoći pripadnicima Sektora za vanredne situacije u gašenju požara koji se iz Severne Makedonije proširio u mesto Kozjak kod Bujanovca, u blizini manastira Prohor Pčinjski.

Takođe, zbog širenja požara u istočnom delu Severne Makedonije, a na osnovu zvaničnog zahteva Centra za upravljanje krizama Vlade Severne Makedonije, Ministarstvo unutrašnjih poslova uputiće u susednu zemlju helikopter „agusta bell 212“ sa 5 pripadnika Helikopterske jedinice i pripadnikom Sektora za vanredne situacije.

U akciji gašenja požara u Severnoj Makedoniji, na osnovu dobijenog odobrenja kolega iz te zemlje, učestvuje 10 vatrogasaca-spasilaca sa tri terenska vozila koji dejstvuju u rejonu sela Maglence i sprečavaju dalje širenje požara ka teritoriji Srbije.

Na gašenju požara na izuzetno nepristupačnom terenu u mestu Kozjak angažovana su 43 vatrogasca-spasioca sa 14 vozila iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Vranje, Beograd, Niš, Leskovac, Kruševac, Smederevo, Pančevo, Jagodina i Kragujevac“, rekao je ministar Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading