TU, KAD JE NAJTEŽE: DAČIĆ saopštio da SRBIJA šalje jedinice za gašenje požara u SEVERNU MAKEDONIJU!

Autor:

Vesti

15.07.2024

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoć će ubrzo biti upućena južnom susedu!

TU, KAD JE NAJTEŽE: DAČIĆ saopštio da SRBIJA šalje jedinice za gašenje požara u SEVERNU MAKEDONIJU!

Foto: Elmedin Hajrovic/ATAImages

Srbija upućuje pomoć Severnoj Makedoniji u gašenju požara

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da Republika Srbija upućuje pomoć Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP u gašenju šimskog požara u Severnoj Makedoniji.

 - Na osnovu zahteva Vlade Republike Severne Makedonije za pružanje pomoći u gašenju šumskog požara, Republika Srbija upućuje pomoć Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP.

Helikopter za gašenje požara Kamov K-32 kapaciteta 5 tona vode sa 7 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Helikopterske jedinice i pripadnikom Sektora za vanredne situacije, kreće sutra u 9.30 put Republike Severne Makedonije.

Pripadnici MUP biće angažovani na gašenju požara na planini Serta u ugroženom području u opštinama Negotino, Konče i Štip - rekao je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Podsećamo, veliki požar izbio je juče uveče na Kanrevom Brdu, kada se zapalio stan na poslednjem spratu stambene zgrade u Ulici Pere Velimirovića.

Uzrok požara je klima uređaj koji je eksplodirao. Vatra iz stana u kom je došlo do incidenta se rapidno širi, plamen je zahvatio pet stanova.

Žena iz zapaljenog stana je izvučena i nalazi se u stanju "šoka", vidno uznemirena. Ona je sama zatražila pomoć u trenutku kada je izgledalo da će drama biti okončana. Ubrzo nakon toga, vatra se odjednom rasplamsala i prešla na ostale stanove. Na svu sreću, žena je izbegla tragediju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading