TRAŽI IZRUČENJE MRTVOG ČOVEKA: Bosanski ministar potpuno izgubio kompas!

Autor:

Vesti

29.07.2024

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Elmedin Konaković od Srbije zahteva da Sarajevu preda navodne ratne zločince, među njima i preminulog Milorada Pelemiša

TRAŽI IZRUČENJE MRTVOG ČOVEKA: Bosanski ministar potpuno izgubio kompas!

Foto: Tanjug/ AP Armin Durgut, printscreen happy tv

Ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković potpuno je izgubio kompas u mržnji prema Srbiji, pa je normalizaciju odnosa uslovio, između ostalog, i izručenjem mrtvog čoveka.

Sve je krenulo od najave ministra policije Ivice Dačića da će policajci iz Srbije tokom turističke sezone raditi zajedno sa kolegama iz RS u Banjaluci, Foči i Trebinju. Na to je burno reagovao Konaković, preteći da će suspendovati Sporazum o policijskoj saradnji BiH i Srbije, posle čega je Beograd odustao od raspoređivanja nekoliko svojih pripadnika na području RS.

SPISAK S GROBLJA

Konaković se, ipak, ovde nije zaustavio, već je na svom Fejsbuk nalogu napisao da saradnja nije moguća dok se ne isporuče određena lica BiH, stavljajući na spisak čak i čoveka koji je davno preminuo - Milorada Pelemiša.

- O tome kako je normalno da policijske strukture sarađuju širom sveta vi, ministre Dačiću, ne možete govoriti sve dok vaše policijske strukture zajedno sa pravosudnim u Srbiji kriju desetine ratnih zločinaca koje naša zemlja traži, a za kojim su raspisane i poternice Interpola - započeo je izlaganje Konaković, pa pobrojao koga sve traže:

- Izručite nam Ećima, Savčića, Pelemiša i desetine drugih zločinaca koji su sejali smrt po našoj zemlji i tek onda možemo govoriti o "normalnoj saradnji".

A istina je da je Pelemiš, bivši komandant 10. diverzantskog odreda VRS, preminuo u aprilu 2021. u Beogradu i ta vest je obišla ceo region. Zbog toga se Konaković juče našao na stubu srama tamošnjih medija, čak i onih čija je uređivačka politika jasno usmerena protiv Srbije.

MRSKA MU SARADNJA

Takođe, šef diplomatije BiH se u svom postu dotakao i rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici, kao i da ne uživa u saradnji sa Srbima.

- Još manje verujem u dobre namere predsednika Vučića, koji je prljavom kampanjom prepunom neistina pokušao zaustaviti usvajanje rezolucije o počinjenom genocidu u Srebrenici. Mi smo komšije koje na mnogim poljima moraju sarađivati zbog interesa svojih građana, al' ne želim se pretvarati da u tome uživam i da se tome radujem sve dok se ponašate ovako kako sam vam napisao - dodao je Konaković. 

Hrvati napali Vučića zbog istine o NDH

Nakon što je Hrvatska proglasila nepoželjnim Andriju Mandića, Aleksu Bečića i Milana Kneževića, a predsednik Vučić na to rekao da su hrvatski političari upali u sopstvenu zamku i pokazali da ne prave nikakvu razliku o odnosu na NDH, usledile su brutalne uvrede iz Zagreba.

Naime, saborski zastupnik i gradonačelnik Sinja Miro Bulj izvređao je šefa srpske države, usput iznoseći niz neistina.

- Šešeljev po-četnik Aleksandar Vučić po stoti put Hrvatima soli pamet i napada Hrvatsku, umesto da je zgubidan i ratni huškač doživotno u zatvoru. Šugavac i kukavica je u Glini '95. huškao Srbe da ubijaju susede Hrvate zbog takozvane velike Srbije. Kad je zapucalo, jado je kao zečić, brže od metka "pobegao" na beogradske Terazije - napisao je Bulj.

I portal Indeks, koji je preneo ove budalaštine, takođe je u svojoj analizi izvređao Vučića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
RajkkkkkkkkkO

29.07.2024 22:27

Otkanite se mržnje. Hajdemo živjeti u zdravlju i veselju...