OKONČANO SKUPŠTINSKO ZASEDANJE DO SUTRA U 10 ČASOVA! Sevale teške reči i uvrede! Litijum tema broj jedan!

Autor:

Vesti

24.07.2024

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napeta atmosfera u Skupštini Srbije.

OKONČANO SKUPŠTINSKO ZASEDANJE DO SUTRA U 10 ČASOVA! Sevale teške reči i uvrede! Litijum tema broj jedan!

Foto: RTS/printscreen

Veći deo skupštinskog vremena za raspravu je bio posvećen žustroj polemici oko eksploatacije litijuma, dok je Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava srpskog naroda, proklamovana na nedavnom Svesrpskom saboru u Beogradu, takođe bila predmet intenzivne rasprave.

Sporazum o izgradnji nacionalnog stadiona

Pored toga, na dnevnom redu našlo se nekoliko sporazuma o zaduživanju, među kojima se istakao kredit kod banke Poštanska štedionica u iznosu od 42 milijarde dinara namenjen izgradnji nacionalnog stadiona. Ova tema je izazvala posebnu pažnju tokom rasprave.

Kadrovska rešenja i izbor novih funkcija

Očekuje se i rasprava o kadrovskim rešenjima, uključujući izbor guvernera Narodne banke Srbije, za šta je ponovo predložena Jorgovanka Tabaković. Takođe, raspravljaće se o izboru novog predsednika Fiskalnog saveta Srbije, gde je umesto Pavla Petrovića, čijem je mandatu istekao, predložen Blagoje Paunović.

Skupština će ponovo zasedati sutra u 10 časova, nastavljajući sa aktuelnim temama i raspravama koje su započete tokom današnjeg zasedanja.

Podsećamo, Ministar finansija Siniša Mali otkrio je danas na sednici Skupštine Srbije detalje tužbe Dragana Đilasa protiv njega.

- Tužio mene Dragan Đilas za povredu časti i ugleda pošto sam označio njega kao osobu koja krade, čitaj lopov. Prvi osnovni sud odbio je naravno tužbeni zahtev Dragana Đilasa, kaže da sam u pravu, čitaj i sud misli da je Dragan Đilas lopov, ono što misle i građani Srbije takođe - navodi Mali.

Kako je rekao, Đilas se žalio drugostepenom Vrhovnom kasacionom sudu

- Verovali ili ne dobijem ja od izvršitelja takođe potvrdu da mi je uplaćeno 83.703 dinara od Dragana Đilasa na ime te presude i svega ostalog. Jedan sam od retkih koji je nešto naplatio od Đilasa, ali samo da znate to je samo zbog toga što sam ga nazvao lopovom, da krade i sud je to i potvrdio - rekao je Mali. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Tanja

24.07.2024 19:03

Svi budno pratimo rad Skupštine i tačke dnevnog reda koji su u interesu građana Srbije.

Tanja

24.07.2024 19:03

Svi budno pratimo rad Skupštine i tačke dnevnog reda koji su u interesu građana Srbije.

Zlatko

24.07.2024 19:34

Opizicija nastavlja sa provokacijma u parlamentu ,potrebno je da parlament vodi raspravu iz koje treba da se usvoji najbolje za našu državu.

Jova

24.07.2024 19:49

Skupstina je narodni dom,od opozicije smo videli sve sem postovanja tog doma