BOLESNO DA BOLESNIJE NE MOŽE! Pljušte osude nakon gnusnih pretnji predsendiku Vučiću: "Vrhunac političkog ludila bolesne i agresivne opozicije"

Autor:

Vesti

26.07.2024

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo umobolna osoba bi mogla da uradi ovako nešto

BOLESNO DA BOLESNIJE NE MOŽE! Pljušte osude nakon gnusnih pretnji predsendiku Vučiću: "Vrhunac političkog ludila bolesne i agresivne opozicije"

Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Državni zvaničnici i funkcioneri SNS najoštrije su osudili poziv na linč i ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a nakon što je na društvenoj mreži "Iks" objavljena montirana fotografija na kojoj se prikazuje predsednik Republike sa omčom oko vrata, prenosi Tanjug.

Premijer Srbije Miloš Vučević ocenio je da su najnovije pretnje koje su upućene šefu države Aleksandru Vučiću vrhunac političkog ludila, kako je naveo, bolesne i agresivne opozicije.

Republika

Foto: instagram.com/milosvucevic_gradonacelnik

Miloš Vučević

"Otvoreno, prikriveno, između redova, kako god da šalju poruke mržnje pokušavajući da oslabe ili ućutkaju najjačeg i najglasnijeg borca za Srbiju i sve njene građane, našeg predsednika Aleksandra Vučića, ovo što se dešava je vrhunac političkog ludila bolesne i agresivne opozicije", naveo je Vučević na svom nalogu na Instagramu.

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković ocenila je da je "ovaj monstruozni čin nedopustiv, a sve učestalije pretnje predsedniku i članovima njegove porodice, pokušavaju da uvuku Srbiju u najtamniji ambis."

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Maja Gojković

Gojković je zatražila da se hitno procesuira osoba koja je takav sadržaj podelila u javnosti.

Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Irena Vujović izjavila je da "smo po ko zna koji put, svedoci političkog bezumlja i širenja mržnje od strane predstavnika opozicije koji kukavički, sakriveni iza ekrana svojih kompjutera, na društvenoj mreži Iks objavljuju monstruozne foto - montaže predsednika Aleksandra Vučića sa omčom oko vrata.

"Osuđujem morbidne ispade osoba koje, kao da se utrkuju koja će više da doprinese atmosferi linča, ne razmišljajući o tome da takva atmosfera u društvu može da im se vrati kao bumerang. Nisu ni dovoljno kvalifikovani, niti elemenatarno socijalno prosvećeni da bi mogli da razumeju štetne posledice koje će ih dovesti do autodestrukcije", navela je Vujović u saopštenju.

Republika

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Irena Vujović

Takvi pojedinci nikada ni na koji način neće moći da uruše ugled i integritet Aleksandra Vučića, jer on ima bezrezervnu podršku građana Srbije, naglasila je.

"Pristojna Srbija ne može i ne sme više da trpi agresiju propalih političara, koji bi sve da nas vrate u doba opšte nestabilnosti, ekonomskog i društvenog sunovrata. Srbija je danas, zahvaljujući predsedniku Vučiću, stabilna i jaka zemlja, koja ne prihvata njihov sramni i opasan javni diskurs", navela je ona.

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (GO SNS) Marko Đurić takođe je najoštrije osudio pretnje koje su na društvenim mrežama upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, navodeći da ne smeju da budu tolerisane.

Republika

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova

Marko Đurić

"Najoštrije osuđujem pretnje smrću i pozive na ubistvo predsednika Aleksandra Vučića. Slike, objavljene na društvenim mrežama, na kojima je predsednik na vešalima, predstavljaju čin mržnje i nasilja, koji ne sme da bude tolerisan. Čin koji nas ostavlja nemim, jer samo osoba sa ozbiljnim zdravstvenim problemima, može tako nešto da osmisli", poručio je Đurić u saopštenju.

Ministarka pravde Maja Popović osudila je pretnje koje su na društvenim mrežama upućene Vučiću i istakla da očekuje da nadležni organi reaguju na nasilje, kao i da će oni koji su te pretnje izvršili biti procesuirani.

Republika

Foto: instagram.com/maja_j._popovic

Maja Popović

"Ovakve i slične objave, fotografije vešala, bez obzira na to ko stoji iza njih, ugrožavaju bezbednost predsednika Aleksandra Vučića", rekla je Popović.

Ona je dodala da se gotovo svakodnevno iz redova opozicije i onih koji ih podržavaju čuju pretnje ili pozivi na ubistvo predsednika države, čemu se, kako je istakla, mora stati na put.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading