OTKRIVAMO! Izabrani novi tužioci u Pančevu, Mladenovcu i Zrenjaninu! EVO KO SU!

Autor:

Vesti

25.07.2024

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javni tužilac u Pančevu je bila Jelena Biorčević Cerović koja se takođe kandidovala za nastavak mandata, međutim posle pisanja Republike odlučeno je da više ne obavlja tu funkciju.

OTKRIVAMO! Izabrani novi tužioci u Pančevu, Mladenovcu i Zrenjaninu! EVO KO SU!

Foto: google maps/printscreen

U Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, Mladenovcu i Zrenjaninu su promenjeni tužioci.

U Pančevu je novi tužilac Snežana Nenezić koja je vila vršilac funkcije u Mladenovcu. Novi tužilac u Mladenovcu je Leposava Porubović, a u Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu novi tužilac je Zoran Jakovljević.

Podsećamo, tužilac u Pančevu je bila Jelena Biorčević Cerović koja se takođe kandidovala za nastavak mandata, međutim posle pisanja Republike odlučeno je da više ne obavlja tu funkciju.

Jelena Biorčević Cerović, vršilac funkcije Glavnog javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, umešana je u mutne poslove advokata Čedomira Backovića i njegovog sina, a u vezi divlje gradnje u Surčinu koja je nedavno dospela u žižu srpske javnosti.

Naime, prema saznanjima Republike, tužiteljka je supruga advokata Veselina Cerovića koji je Backovića, između ostalog, zastupao i kada je protiv Backovićevog sina podignuta krivična prijava u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu zbog nelegalne gradnje stambenog kompleksa u Šekspirovoj 32 u Surčinu.

- Biorčević Cerovićeva je tada bila tužilac u Trećem tužilaštvu i nije se, kao što zakon nalaže, izuzela u predmetima u kojoj je muž zastupao Backovićeve. Time je direktno bila u sukobu interesa. Epilog je odbacivanje krivične prijave. Ovim niko ne ukazuje da je ona namestila predmet, ali po svim pravilima je morala da se izuzme, jer je ovo čista disciplinska prijava za Cerovićku - kaže naš izvor upućen u ovaj slučaj.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading