PRVI PUT U ISTORIJI SRBIJE PROSEČNA PLATA PREKO 100 HILJADA: Ministar Mali predstavio poslednje podatke! Lepe vesti za građane!

Autor:

Vesti

24.07.2024

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pitanju su najnoviji podaci!

PRVI PUT U ISTORIJI SRBIJE PROSEČNA PLATA PREKO 100 HILJADA: Ministar Mali predstavio poslednje podatke! Lepe vesti za građane!

Foto: Tanjug

Poslanici Skupštine Srbije danas nastavili su načelnu raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda i ostalim tačkama dnevnog reda.

Skupštini se obratio i ministar finansija Siniša Mali.

- Čuli ste jedno izuzetno sramno izlaganje poslanika koji je simbol korupcije jer ne postoji zemlja gde možete na funkciji na kojoj zaradite 619 miliona evra. Podsetiću u koje vreme je to uradio i šta je za sobom ostavio. Samo za trudnice i porodilje su kasnile isplate 9 meseci. Na računu budžeta nije bilo da se isplate penzije za taj mesec, a sad imate 100 puta više. A da ne spominjem neke rekonstrukcije bulevara, nabavku tramvaja.. Zakatančene fabrike i ljudi bez posla - to je njegov rezultat. 25,9% je bila stopa nezaposlenosti u njegovo vreme. Danas imamo rekordnu visoku zaposlenost i nisku nezaposlenost. U vaše vreme 53,2% je stopa nezaposlenosti bila kada je reč o mladima, a danas je ona niža i ide dole. Minimalna zarada je bila 15.700 dinara. Ne daj Bože da se Srbija vrati tamo - rekao je ministar.

- Obilaznica oko Kragujevca, Nacionalni stadion, brze saobraćajnice su stvari koje menjaju Srbiju. Hoćemo da BDP bude 100 milijardi evra do 2027. 

- Plata u maju prosečna bila je 100.170 dinara - rekao je ministar.

- U decembru ćemo imati prosečnu zaradu preko 900 evra, kao što smo i obećali. A setite se 320 evra prosečna plata u njihovo vreme - izjavio je Mali i dodao da Srbija gleda u budućnost i da danas izgleda potpuno drugačije zahvaljujući investicijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading