"Kakve demokrate, takve i demokratske tekovine koje su ostavili za sobom"! Siniša Mali žestoko odbrusio Draganu Đilasu!

Autor:

Vesti

12.07.2024

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija se konačno oporavila od postđilasovskog traumatskog sindroma, a vreme u kome su građani živeli u nesigurnosti, ekonomskoj neizvesnosti, nemanju perspektive, u kojoj su maštali o poslu kako bi prehranili porodicu, dok ste vi sticali svojih 619 miliona evra, je mračna strana srpske politike koju građani ne zaboravljaju, naveo je Mali.

"Kakve demokrate, takve i demokratske tekovine koje su ostavili za sobom"! Siniša Mali žestoko odbrusio Draganu Đilasu!

Foto: Tanjug/Tara Radovanvoić, Strahinja Aćimović

Ministar finansija Siniša Mali naglasio je danas da je predsednik Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa ispratio pet tačaka koje je u obraćanju naciji izneo predsednik Aleksandar Vučić objašnjavajući šta neki priželjkuju Srbiji, ali da je "prećutao" da se te tačke, kako je naveo, mogu pobrojati i kao rezultat vladavine demokrata u Srbiji pre 2012. godine.

- Moralno sakaćenje, ekonomsko slabljenje, političko-medijska agresija, priželjkivanje sukoba i kraj Srbije - Dragan Đilas je ispratio da je tih pet tačaka danas napisao predsednik Srbije Aleksandar Vučić objašnjavajući šta neki priželjkuju našoj zemlji. Ali, Đilas prećutkuje da bi se svih pet tačaka moglo pobrojati i kao rezultat vladavine "demokrata" u Srbiji pre 2012. godine, u vlasti u kojoj je i sam učestvovao na bitnim funkcijama. Kakve demokrate, takve i demokratske tekovine koje su ostavili za sobom -  napisao je mali na svom Fejsbuk nalogu.

Mali je naveo da su je da su demokrate "ostavile prezadužen Grad Beograd, kao i uništen sistem funkcionisanja glavnog grada nezakonitim naplaćivanjem skupljih vrtića roditeljima dece u Beogradu", što je aktuelna vlast, kako kaže, do dinara vratila roditeljima.

Republika

Foto: Tanjug/Foto:VLADIMIR ŠPORČIĆ

Siniša Mali

 

- Ostavili su Srbiju bez investicija, jer nijedan investitor nije želeo da dođe u nerazvijenu zemlju, bez infrastrukture, bez konsolidovanih javnih finansija, bez privrednog ambijenta koji podstiče otvaranje novih radnih mesta, bez ikakve poslovne perspektive - naveo je Mali.

Đilasu je poručio da je vlast to popravila i da Srbija danas godišnje privlači 4,5 milijardi evra stranih direktnih investicija. Kako je naveo, u prvoj polovini ove godine vrednost investicija je 2,3 milijarde, otvoreno je više od 500 fabrika i proizvodnih pogona i više od 500.000 radnih mesta.

- Nemojte misliti da, zatrpani Vašim demagoškim izlivima u medijima, građani to ne vide. Vide, i to pre svega na svojim računima, jer su do 2012. godine, u "zlatno doba" Đilasovo, doduše, zlatno i jeste bilo, ali samo za njega, prosečno primali 330 evra, dok je penzionerima isplaćivano tek 200 evra prosečnih penzija. Vide i po tome, što vaše vreme pamte po katancima na fabrikama, a mi smo tokom upravljanja Srbijom u poslednjoj deceniji otvorili više od pola miliona novih radnih mesta i nezaposlenost sa 25,9 spustili na 9,4 odsto - naveo je Mali.

Upitao je Đilasa da li je to ekonomsko slabljenje o kojem govori i dodao je da je, u doba kada je bivša vlast upravljala Srbijom, iz nje pobegao čak i Međunarodni monetarni fond (MMF). Dodao je da da MMF hvali ekonomski napredak Srbije, kao i da su oči sveta su uprte u nas jer ćemo 2027. biti domaćin najveće Međunarodne specijalizovane izložbe EXPO.

- Srbija se konačno oporavila od postđilasovskog traumatskog sindroma, a vreme u kome su građani živeli u nesigurnosti, ekonomskoj neizvesnosti, nemanju perspektive, u kojoj su maštali o poslu kako bi prehranili porodicu, dok ste vi sticali svojih 619 miliona evra, je mračna strana srpske politike koju građani ne zaboravljaju - naveo je Mali.

Dodao je da na to podsećaju građani Srbije na svakim izborima.

- Ali, ne biste vi mogli Srbiju onoliko moralno da osakatite i oslabite da Vam je makar i malo stalo do Vaše zemlje i toga kako građani žive. Jedino što je golo u ovoj priči je istina. Istina da smo postali najbrže rastuća ekonomija u Evropi sa rastom BDP-a od 4,7 odsto u prvom kvartalu, istina da ne možete nikada da nadmašite ekonomske rezultate Srbije u protekloj deceniji. A Srbija je tek počela -  zaključio je Mali.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Zoran

12.07.2024 23:08

Dobro je da se neko setio da podseti na sve što je Đilas ostavio iza sebe. Nije lako zaboraviti period ekonomske neizvesnosti i nesigurnosti.

Mala plava

12.07.2024 23:09

Đilas nista nije postigao ni u demokratiji ni ekonomiji

Mala plava

12.07.2024 23:11

Đilas dobar kritičar, a dela mu losa

Ruška

12.07.2024 23:12

Za vreme vlasti sadašnje opozicije nijedan investitor nije želeo da dođe u Srbiju koja je bila nerazvijena na ivici bankrota.