LAŽNA DRŽAVA POBESNELA! Evropska unija pokazala šta misli o integritetu tzv. Kosova

Autor:

Vesti

24.07.2024

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukidanje viza za srpske građane sa Kosmeta isprovociralo Prištinu

LAŽNA DRŽAVA POBESNELA! Evropska unija pokazala šta misli o integritetu tzv. Kosova

Foto: Shutterstock, Wikipedia

Politička analitičarka Arta Tahiri-Beća smatra da je odluka EU da se ukinu vize za nosioce srpskih pasoša sa tzv. Kosova presedan koji će stvarati kontinuirane probleme, što će dodatno produbiti jaz u dijalogu Beograda i Prištine, prenosi RTK.

"Ići će na štetu dijaloga i povećati apetite srpske države u odnosu na interese koje ima prema Kosovu", izjavila je Tahiri-Beća za RTK.

Za odluku EU kaže i da je pravno štetna.

"Pravno, tako nešto je štetno, jer se zapravo narušava integritet institucija Republike Kosovo, u ovom slučaju Ministarstva, koje izdaje ova dokumenta svim građanima", naglasila je Tahiri-Beća.

Podsetimo, Savet EU doneo je prekjuče odluku o ukidanju viza za nosioce srpskih pasoša sa tzv. Kosava koje izdaje Koordinaciona uprava Srbije, čime je završen zakonodavni proces o ovom pitanju u EU

Kako je saopšteno iz Saveta EU, usvojena je uredbu kojom se obezbeđuje da ceo region Zapadnog Balkana podleže istom viznom režimu, ukidanjem isključenja koje je ranije važilo za nosioce srpskih pasoša izdatih od strane Koordinacionog direktorata Srbije. 

Ovim usvajanjem od strane Saveta se završava zakonodavni proces. Čim uredba stupi na snagu, što će se desiti 20. dana od dana objavljivanja u Službenom listu EU, počeće da se primenjuje u svim državama članicama EU. Kako su srpski zvaničnici istakli, ovo je mala, ali važna pobeda za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading