VULIN RAZGOVARAO SA SAVETNIKOM ZA NACIONALNU BEZBEDNOST IZRAELA: Aktuelne teme i uzlazna putanja saradnje

Autor:

Vesti

22.07.2024

23:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom razgovora, potpredsednik Vlade Srbije i šef Saveta za nacionalnu bezbednost Izraela konstatovali su da je saradnja njihovih zemalja u uzlaznom trendu, posebno ističući oblasti naučno-tehnološke i privredne saradnje.

VULIN RAZGOVARAO SA SAVETNIKOM ZA NACIONALNU BEZBEDNOST IZRAELA: Aktuelne teme i uzlazna putanja saradnje

Foto: ST/Dragan Kadić

Danas je potpredsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vulin, održao telefonski razgovor sa savetnikom za nacionalnu bezbednost premijera i šefom Saveta za nacionalnu bezbednost Izraela, Cahijem Hanegbijem. Ovaj susret protekao je u izuzetno srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, odajući utisak o dobrim odnosima između dve države.

Saradnja u uzlaznom trendu

Tokom razgovora, potpredsednik Vlade Srbije i šef Saveta za nacionalnu bezbednost Izraela konstatovali su da je saradnja njihovih zemalja u uzlaznom trendu, posebno ističući oblasti naučno-tehnološke i privredne saradnje, ulaganja i investicije, kao i sektor bezbednosti. Ovakav naglasak na konkretne oblasti saradnje ukazuje na značajne potencijale za dalji razvoj odnosa između Srbije i Izraela.

Razmatranje aktuelnih prilika

Pored toga, Vulin i Hanegbi su razgovarali o aktuelnim prilikama u regionu i svetu. Ova tema otvara prostor za širu analizu geopolitičkih kretanja i mogućih uticaja na obe zemlje, te stoga predstavlja važan deo njihovog dijaloga.

Razgovor između potpredsednika Vlade Srbije i šefa Saveta za nacionalnu bezbednost Izraela predstavlja važan korak ka jačanju veza između ove dve zemlje, ističući potencijal za dalje unapređenje saradnje u različitim oblastima. Očekuje se da će ova inicijativa rezultirati konkretnim koracima koji će dodatno učvrstiti partnerske odnose između Srbije i Izraela.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading