VUČIĆ SUTRA U NIŠU! Predsednik prisustvuje polaganju kamena temeljca za izgradnju nove fabrike i otvaranju nove terminalne zgrade na niškom aerodromu

Autor:

Vesti

22.07.2024

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva važna događaja za Niš i celu južnu Srbiju.

VUČIĆ SUTRA U NIŠU! Predsednik prisustvuje polaganju kamena temeljca za izgradnju nove fabrike i otvaranju nove terminalne zgrade na niškom aerodromu

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra u 10 časova svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije „Ariston u Nišu, najavila je Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Po završetku ove svečane ceremonije, predsednik će u 11 časova prisustvovati i ceremoniji otvaranja nove terminalne zgrada na niškom aerodromu "Konstantin Veliki"

Podsetimo, predsednik Vučić objavio je još u oktobru da će italijanska kompanija "Ariston", koja ima prihod veći od tri milijarde evra godišnje, u Nišu otvoriti fabriku u koju će uložiti 75 miliona evra.

 

"Deseta fabrika stiže u Niš. Reč je o 'Aristonu', italijanskoj kompaniji sa prihodom od preko tri milijarde evra na godišnjem nivou. Dobrodošli u Srbiju!", objavio je Vučić na Insatgram nalogu Budućnost Srbije.

On je naveo da su u do sada Nišu fabrike otvorile kompanije "Johson electric", "Aster tekstil", "Leoni", "Zumtobel", "Spintec", "Xingyu", "Integrated Micro-Eletronics", "Yusei" i "Palfinger".

Vučić je istakao da su završeni razgovor sa predstavnicima kompanije "Ariston", kako je naveo, jednom od najvećih italijanskih kompanija za grejne sisteme, odnosno bojlere, uz podsećanje da je "Ariston" već izgradio jednu malu fabriku u Svilajncu, a sada planira veliko ulaganje u Niš.

"'Ariston' ulaže 75 miliona evra u fabriku, i to je samo početak", kazao je Vučić i naveo da će od 2025. godine biti više od 300 zaposlenih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading