NEĆE PROPUSTITI PRILIKU ZA JOŠ JEDNO MALTRETIRANJE SRBA! Kurtijeva mašinerija SPREMA DRAKONSKE KAZNE, na meti opet naš narod

Autor:

Vesti

22.07.2024

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na stolu novčane kazne, ukidanje osnovnih ljudskih prava i sprovođenje otvorenog i fizičkog nasilja

NEĆE PROPUSTITI PRILIKU ZA JOŠ JEDNO MALTRETIRANJE SRBA! Kurtijeva mašinerija SPREMA DRAKONSKE KAZNE, na meti opet naš narod

Foto: Tanjug/VLADIMIR DIMITRIJEVIC, AP, Profimedia

Sociolog sa Instituta za evropske studije Marija Marsenić uverena je da će tzv. kosovske institucije sprovesti kažnjavanje svih koji se nisu odazvali popisu i upitala da li će se ta mera odnositi i na 200.000 prisilno raseljenih koji su u tome bili sprečeni.

“Tu se više i ne radi o kažnjavanju koje se tiče konkretnog popisa. Oni gledaju da iskoriste svaku priliku za kažnjavanje i maltretiranje Srba. Bilo to novčane kazne, ukidanje osnovnih ljudskih prava ili sprovođenje otvorenog, često i fizičkog nasilja. Njima to nije bitno. Bitno je da se Srbi na svaki način kažnjavaju i, nažalost, mislim da i ovog puta neće biti u mogućnosti da izbegnu te kazne. Naravno, i oni, kada su u prilici da ih sprovedu sigurno neće propustiti tu priliku za još jedno maltretiranje Srba i represiju nad njima”, kaže Maslenić.

V.d. direktora Agencije za statistiku Avni Kastrati izjavio je juče da je na popisu registrovano oko 36.000 Srba, a da će svi oni koji to nisu učinili biti kažnjeni.

“Tu se postavlja pitanje šta ćemo da radimo sa 200.000 prisilno raseljenih Srba. Hoćemo li da ih kaznimo i na koji način ćemo to da radimo? Mislim da je to značajno velika brojka i, eto, ne znam kako bi to moglo da se sprovede”, istakla je Marsenić.

Podsetimo, dok su se preliminarni rezultati popisa smenjivali na projekciji, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je stezao pesnicu i i sa osmehom pratio sunovrat stanovništva na Kosmetu.

Rezultati ovog popisa daju pravu sliku o društvu na tzv. Kosovu, koje je, blio srpsko ili albansko, uplašeno i živi na ivici egzistencije. Dok je Aljbin Kurti sa svojom armadom ratnih huškača zgrnuo pare i napunio svoje džepove, narod je ostao gladan. Kako bi preživeli, ljudi su prinuđeni da napuštaju svoja ognjišta i spas traže u inostranstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading