BOLI IH I SMETA IM: Vučić o izveštavanju regionalnih medija o poseti Šolca!

Autor:

Vesti

21.07.2024

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južna Koreja bila jedna od siromašnijih, danas jedna od bogatijih, rekao je predsednik Srbije.

BOLI IH I SMETA IM: Vučić o izveštavanju regionalnih medija o poseti Šolca!

Foto: Printscreen/Pink TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u emisiji "Hit tvit" u kojoj govori o ključnim političkim temama i svim aktuelnostima u svetu.

Predsednik je na početku govorio o nedavnoj poseti nemačkog kancelara Olafa Šolca Beogradu, kako bi bili potpisani memorandumi koji će Srbiji doneti investicije od 6 milijardi evra.

- Dovoljno je da pogledate kako su izveštavali mediji u regionu koji po pravilu imaju antisrpski stav po svakom pitanju. I kada vidite koliko su nezadovoljni jasno je da smo uradili odličnu stvar. Po dolasku Šolca, zabeležili su samo jednu stvar. U svim tim Šolakovim i ne-Šolakovim medijima, svi su napisali samo jedno - a to je Vučić se pitao, neprijatno stajao dok je Šolc bio u automobilu. Zamislite strašnog gafa i užasne rečenice koju sam izgovorio. Vidim čovek sedi u automobilu pet minuta, verovatno je kasnio. Od svega su izveštavali o tome kako su bile velike demonstracije u Beogradu. Na jednom je bilo 11, a na drugom nekoliko desetina. Pre samo 70 godina, Venecuela je bila bogatija od svih zemalja, danas to nije slučaj. Južna Koreja bila jedna od siromašnijih, danas jedna od bogatijih - rekao je predsednik Srbije i dodao:

- U normalnom regionu i normalnom okruženju bili bi zadovoljni, jer će i oni svakako da imaju, njihove kompanije bi mogle da rade, da zapošljavaju ljude i tako dalje. Oni kažu "Vučić je izvukao novu kartu, Vučić je preveslao Nemce". Ono što ja mislim, to je da je to naša velika prilika i velika prilika za ceo region. Mislim da je to šansa generacije. Želim ljudima da kažem nešto što obično ne govorim. Vidite, nisu sve zemlje uvek bile bogate i nisu sve zemlje uvek bile siromašne. Ne znam da li znate da je Argentina pre, neposredno posle Prvog svetskog rata, bila gotovo dvostruko bogatija nego Francuska i Nemačka. Pre samo 70 godina, Venecuela je bila bogatija od svih zemalja, danas to nije slučaj. Južna Koreja bila jedna od siromašnijih, danas jedna od bogatijih. Emirati su nastali 1971 godine. Otac moga priajtelja Bin Zajeda je otišao u Libiju kod jednog od najvećih lidera, poljubio tle i rekao "Nadam se da će moja zemlja izgledati kao vaša posle 40 godina". Pogledajte kako sada izgledaju Emirati, a kako druge zemlje. Jer je važno kakve se odluke donose, da budu pravovremene i da se donose u interesu države. Imali smo mnogo propuštenih prilika u prošlosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading