MENI JE STALO DO MAJKI I DECE, REKAO SAM DA KLIME MORAJU ODMAH DA BUDU POSTAVLJENE! VUČIĆ saopštio da će porodilišta odmah dobiti KLIME, bez dugotrajnih procedura!

Autor:

Vesti

19.07.2024

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je još jednom pokazao da pogubne procedure ne mogu biti iznad potreba građana Srbije!

MENI JE STALO DO MAJKI I DECE, REKAO SAM DA KLIME MORAJU ODMAH DA BUDU POSTAVLJENE! VUČIĆ saopštio da će porodilišta odmah dobiti KLIME, bez dugotrajnih procedura!

Foto: Printscreen/Prva TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će biti izgrađena nova bolnička zgrada u Nišu, i nova zgrada za GAK Narodni front u Beogradu.

- Ja sam rekao da se za tri dana reši pitanje klima, a Lončar mi kaže da je to procedura od četiri ili pet meseci. Rekao sam da me ne interesuje, da mora da bude urađeno. Javno kažem, ja sam kriv zbog kršenja procedura. I sada se vidi da njima nije do dece i majki, šta da čekamo do oktobra? Pa sada su im potrebne klime! Neće niko drugi da se bavi time i to da uradi. Ponosan sam na to što sam buldožer. Niko se ni litijumom nije bavio, iako svi znaju koliko koristi donosi - dodaje predsednik.

Podsećamo, sistem za hlađenje u Ginekološko-akušerskoj klinici (GAK) Narodni front, koji je otkazao što je po ekstremno visokim temperaturama ogroman problem za pacijentiknje i bebe, kao i medicinsko osoblje, se popravlja i očekuje se da će klime do nedelje raditi u tom porodilištu. Problem je po hitnom postupku Vlade, a na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rešen - nabavljeni su novi multi-split sistemi koji se već instaliraju. 

Međutim, čak je i ovako hitra reakcija dočekana na nož u delu opozicione javnosti koju predvodi Dragan Đilas i glasilima tajkuna Dragana Šolaka. 

Naime, Vučić je juče, na pitanje novinara u Londonu o tome da klime u porodilištu Narodni front nisu radile, rekao da ga je sramota da o tome govori, ali da je odmah kada je video tu vest pozvao ministra zdravlja Zlatibora Lončara i rekao da se problem reši. Preneo je da mu je ministar rekao da je potrebno vreme oko procedura za javnu nabavku.

Međutim, kao i sve, čak je i ovo naišlo na osudu u tajunskim glasilima pošto je na portalu N1 objavljen  tekst pod naslovom " Predsednik će "mimo zakona" da nabavi klime za porodilište Narodni front", što su onda nastavili da prenose i ostala glasila, poput Direktno, naklonjena delu opozicije koju predvodi Đilas. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Maja

19.07.2024 21:59

Predsednik se trudi da svima pomogne, to se vidi.

Ana

19.07.2024 22:15

Klimatizovanjem porodilista vučić je pokazao koliko mu je vazan da porodilje imaju najbolje uslove!

Tanja

19.07.2024 22:25

Problem sa klimom u porodilištima čim je Predsednik Vučić saznao da postoji tražio da se reši.

Ana

19.07.2024 22:31

Svi mi mislimo na naše majke, a i zaposlenima će biti lakpe.