OGROMAN KORAK NAPRED NA EVROPSKOM PUTU SRBIJE: Predsednik Vučić izrazio veliku zahvalnost Marošu Šefčoviču

Autor:

Vesti

19.07.2024

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je istakao da je ovaj projekat veliki korak napred na evropskom putu Srbije i predstavlja ključni element u težnji zemlje da dostigne standarde Evropske unije.

OGROMAN KORAK NAPRED NA EVROPSKOM PUTU SRBIJE: Predsednik Vučić izrazio veliku zahvalnost Marošu Šefčoviču

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je veliku zahvalnost Marošu Šefčoviču, potpredsedniku Evropske komisije zaduženom za "Zeleni dogovor", za njegov ogroman trud uložen u projekte od najvećeg značaja za Srbiju. Vučić je istakao da je ovaj projekat veliki korak napred na evropskom putu Srbije i predstavlja ključni element u težnji zemlje da dostigne standarde Evropske unije u oblastima kao što su rudarstvo, energetika, upravljanje sirovinama i razvoj inovativnih tehnologija.

Vučić je naglasio da će ovi projekti doneti Srbiji ne samo energetsku bezbednost i ekonomski napredak, već i održivu strategiju za očuvanje životne sredine, privući nove investicije i ubrzati ekonomski rast. Tokom sastanka, razgovarali su o brojnim drugim neiskorišćenim potencijalima Srbije i dogovorili se da konkretizuju neke od planova pri sledećem susretu.

Predsednik Vučić je zahvalio Šefčoviču na njegovom angažmanu i podršci, naglašavajući značaj zajedničkog rada na ovim ključnim projektima za budućnost Srbije.

Još jednom sam izrazio veliku zahvalnost @maros.sefcovic @europeancommission na ogromnom trudu koji je uložio u projekat od najvećeg značaja za našu zemlju.

Istakao sam da je ovo ogroman korak napred na evropskom putu Srbije i naše težnje da dostignemo #EU standarde u najvažnijim oblastima poput rudarstva, energetike, upravljanja sirovinama i razvoja inovativnih tehnologija.
Sve to će našoj zemlji doneti ne samo energetsku bezbednost i ekonomski napredak, već i održivu strategiju za očuvanje životne sredine, nove investicije i ubrzan rast.
Razgovarali smo i o brojnim drugim neiskorišćenim potencijalima Srbije, uz dogovor da neke od planova konkretizujemo pri sledećem susretu.
Hvala Vam, poštovani prijatelju.

-Predsednik Republike Srbije Alekandar Vučić na sastanku sa potpredsednikom @europeancommission zaduženim za "Zeleni dogovor" Marošem Šefčovičem -
navedeno je na zvaničnom profilu predsednika Srbije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Zlatko

19.07.2024 14:11

Predsednik Vucic je postigao veliki uspeh nasa zemlja je podpisala sporazum kojo joj garantuje dobru buducnost

Nikolaj

19.07.2024 14:35

EU da, ali po našim pravilima igre !!!

Vanja

19.07.2024 14:48

Građani Srbije su zahvalni Šefčoviču ali i Aleksandru Vučiću bez kog ništa od toga ne bi bilo.

Meri

19.07.2024 14:56

Ponosni smo na zemlju njen kvalitet i pošten radi,Srbija ima lepu budućnost