"ZA NAS KAO SRBIJU PREDSTAVLJA VELIKU NADU" Vučić poslao BITNU PORUKU sa Samita!

Autor:

Vesti

19.07.2024

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačkog kancelara Šolca sinoć je na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu dočekao predsednik Vučić

"ZA NAS KAO SRBIJU PREDSTAVLJA VELIKU NADU" Vučić poslao BITNU PORUKU sa Samita!

Foto: printscreen/RTVPink

Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se u Palati Srbija na Samitu o strateškim sirovinama.

- Već smo imali razgovore i mogu da kažem da sam zadovoljan. Za nas kao Srbiju predstavlja veliku nadu, uveren sam da tu šansu nećemo propustiti. Postoji kod nas nepodnošljiva lakoća propuštanja dobrih prilika i ovoga puta to ne smemo da dozvolimo. Mnogo je teže menjati stvari, sebe, zemlju, prihvatati izazove i donositi hrabre odluke. Neretko sam se osećao usamljeno u borbi za ovaj veliki projekat. Video sam kako se svi sklanjaju gledajući kako da sebe sačuvaju. Bio sam uporan kao i kada sam predlagao najteže mere za Srbiju, od smanjenja plata i penzija, a danas smo najuspešnjiji na Balkanu. Kada nešto morate da uradite i gledate u budućnost onda donosite odluke u skladu sa tim. Odogovrnost, ozbiljnost i posvećenost budućnosti, to je ono što svi žele. Na ovom smo dugo radili, hvala svima iz kabineta Šolca, iz mog kabineta - rekao je Vučić.

Nakon radnog doručka, počeo je trilateralni sastanak predsednika Aleksandra Vučića, nemačkog kancelara Olafa Šolca i potpredsednika Evrospke komisije Maroša Šefčeviča.

- Važan radni dan je pred nama, dan koji će umnogome uticati na brojne aspekte budućnosti naše zemlje i koji će dati snažan zamah jačanju odnosa izmđeu Srbije i Nemačke. Sa nemačkim kancelarem Šolcom razgovaraću i o drugim pitanjima od velikog značaja za Srbiju, uveren da ono što radimo danas, postavlja čvrst temelj za budućnost ne samo naših bilateralnih odnosa, već i jačanja saradnje i povezivanja u regionu - napisao je predsednik na Instagramu.

Podsećamo, nemačkog kancelara Šolca sinoć je na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu dočekao predsednik Vučić, koji je naveo da tokom današnjih razgovora očekuje dogovore koji će predstavljati prekretnicu za Srbiju na njenom putu još bržeg ekonomskog rasta. Vučić je, nakon dočeka Šolca na aerodromu u Beogradu, na Instagramu napisao da je danas "veliki dan, tokom kojeg ćemo razmatrati budućnost Srbije i otvaranje novih prilika za našu zemlju i narod".

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading