DOGOVORI KOJI ĆE BITI PREKRETNICA ZA SRBIJU! Vučić danas sa Olafom Šolcom u Beogradu!

Autor:

Vesti

19.07.2024

06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razgovori od velikog značaja!

DOGOVORI KOJI ĆE BITI PREKRETNICA ZA SRBIJU! Vučić danas sa Olafom Šolcom u Beogradu!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Alekandar Vučić poželeo je dobrodošlicu nemačkom kancelaru Olafu Šolcu koji je sinoć stigao u Beograd i naveo da tokom današnjih razgovora sa njim očekuje dogovore koji će predstavljati prekretnicu za Srbiju na njenom putu još bržeg ekonomskog rasta.

Vučić je, nakon dočeka Šolca na aerodromu u Beogradu, na Instagramu napisao da je danas "veliki dan, tokom kojeg ćemo razmatrati budućnost Srbije i otvaranje novih prilika za našu zemlju i narod".

 

 

Nemački kancelar Olaf Šolc sa delegacijom doputovao je sinoć u posetu Beogradu, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pored predsednika Vučića, dočeku su prisustvovali i predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, ambasadorka Nemačke u Beogradu Anke Konrad, kao i ambasadorka Srbije u Berlinu Snežana Janković.

Predsednik Vučić se juče susreo sa kancelarom Šolcom na otvaranju četvrtog Samita Evropske političke zajednice u Londonu.

Vučić je u sredu najavio da će danas imati bilateralni sastanak sa Šolcom u Beogradu i da će razgovarati i o evropskom putu Srbije, političkim odnosima, razvoju naše ekonomije, kao i da će sa EU biti potpisan Memorandum o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama i Pismo o namerama da se u Srbiji formira ceo vrednosni lanac.

Vučić je naveo da će u ime Evropske komisije ugovor sa predstavnicima Vlade Srbije potpisati potpredsednik Evropske komisije Maroš Ševčovič.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading