NIKO NIKOGA NEĆE TUĆI I PREBIJATI! Premijer Vučević odgovorio na pretnje i uvrede opoziciji, pa poslao jasnu poruku: Mi smo objavili rat MAFIJI, a ne našoj državi!

Autor:

Vesti

17.07.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Miloš Vučević osvrnuo se na sve komentare, uvrede i pretnje opozicije vezane za rudarenje.

NIKO NIKOGA NEĆE TUĆI I PREBIJATI! Premijer Vučević odgovorio na pretnje i uvrede opoziciji, pa poslao jasnu poruku: Mi smo objavili rat MAFIJI, a ne našoj državi!

Foto: Tamara Pavišić

Danas su na Novom Beogradu predsednik Vlade Miloš Vučević, ministar za javna ulaganja Darko Glišić, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević položili kamen temeljac za izgradnju stanova za socijalno stanovanje,

Do avgusta 2025. godine će dom dobiti 133 izbegličkih porodica, a Vučević je ovom prilikom istakao da je cilj Vlade da do 2028. godine svih 8.000 porodica ima rečeno stambeno pitanje.

- Sa predsednikom Republike smo dogovorili, naš cilj je do 2028. da svih 8.000 izbegličkih porodica koje su stambeno nerešene, nezbrinute, dobiju krov nad glavom. To je zadatak za vladu Republike Srbije. To je zadatak za ceo naš aparat, a za to nam je potrebna podrška i lokalne samouprave - rekao je premijer i zahvalio gradu Beogradu i opštini Novi Beograd na saradnji, pa istakao da nije dobro to što se previše vremena gubi oko administracije:

- Ono što nije dobro, jeste da smo previše vremena izgubili na procedurama, administraciji, birokratiji, raznim izmišljenim i poluizmišljenim procesima da bi se neko i nešto opravdalo. Samo nam je trošilo vreme i gubilo mogućnost da brže radimo", rekao je premijer i ocenio da je dobro što Darko Glišić vodi ministarstvo koje je direktno uključeno ove procese, a vodio je ranije lokalnu samoupravu i zna kako stvari moraju da se ubrzaju i da se pojednostave. Ministar za javna ulaganja Darko Glišić rekao je da će objekat koji danas počinje da se gradi, biti bruto površine 9.451 metara kvadratnih, a vrednost projekta 5.800.000 evra.

Foto: Tamara Pavišić

Miloš Vučević na polaganju kamena temeljca

Premijer Vučević se osvrnuo i na projekat ''Jadar'' i istakao da, nakon što je Vlada usvojila nedavnu odluku Ustavnog suda o vraćanju prostornog plana posebne namene za taj projekat, nalazi u početnoj fazi, te da sama odluka ne govori o tome da će rudarenja biti.

Odgovarajući na pitanja našeg portala, predsednik Vlade je prokomentarisao niz opasnih izjava vezanih upravo za ovaj projekat i litijum.

Kako Aleksandar Jovanović Ćuta kaže da je Vlada na čijem je on čelu ''objavila rat svom narodu donošenjem nove uredbe o projektu "Jadar".'' Savo Manojlović je, najavljujući proteste i blokade, kazao da je vlast odgovorna za svaki incident koji bi se u svemu tome mogao desiti. Udruženje Ne damo Jadar poručuje da je atmosfera kao uoči Cerske bitke 1914. Konačno, Nebojša Zelenović preti da će vlast razgrtati na buljuke ako bude kopanja litijuma, Vučević kaže da ima utisak da neko pokušava da unapred opravda svoje eventualno nasilje i ono što je spreman, ili misli da je spreman da uradi.

- Ja nemam problem da iko iskaže svoj stav i da se protivi jednoj ili drugoj politici, nekim projektima, planovima... To je normalno, čak i poželjno. Ali nije poželjno, nije normalno i neće biti dozvoljeno da iko sprovodi nasilje, od nasilja nema ništa. Niko nikoga neće tući, prebijati, zasutavljati život, na to nemojte ni da pomišljate. Nismo objavili nikakav rat našoj državi, mi smo objavili rat mafiji, kao što vidite iz prepiske Zvicera i kavačkog klana koga markiraju kao glavnu metu. Jasno vam je onda ko je objavio rat mafiji, protiv koga se država bori, a naša država čuva mir i vodi računa pre svega o svojim građanima, o našem narodu, to je naš zadatak. Tako da ovi politikanti i političari u pokušaju, uspešnom ili manje uspešnom, pokušavaju valjda sebe da okuraže i da nešto budu opasni, a samo daju neozbiljne i neodgovorne izjave, izjave koje ne pomažu u opštem stanju u društvu, ali naravno, i oni zbog toga moraju da plate neku političku cenu na predstojećim izborima, jer tad vam građani daju ocenu.

Foto: Tamara Pavišić

Miloš Vučević odgovorio opoziciji na uvrede i pretnje

- Bila je ta ružna opaska, meni lično intimno, da je neko ovo uporedio sa početkom Cerske bitke 1914. a gde je valjda Vlada Republike Srbije Austrougarska imperija koja napada našu državu. Pa je bilo još potpitanja, gde su bili naši pradedovi i naše porodice tada. Evo, da im odgovorim. Moj pradeda, u direktnoj liniji, Mihailo Vučević, deda mog oca, je poginuo na Solunskom frontu 1916. godine, ako pitate gde smo bili.. Moj deda Miloš Vučević je poginuo krajem 1943. ili početkom 1944. godine, nema preciznih podataka kao pripadnik Narodnooslobodilačke vojske na Korčuli. Direktno dva potpretka, dve žrtve, u dva svetska rata. Nemojte da mi držite predavanje o patriotizmu i da mi vi izigravate neke velike Srbe, jer kad god je bilo teško bežali ste, a ćutali ste kada su državu vodili oni koji su doveli Rio Tinto, kada su sve izdavali, kada smo se stideli Košara i Paštrika, kada Oluju niko nije smeo da spomene, a vojsku smo ukidali. Tada ste ćutali, tada niste pričali o Cerskoj bici, tada vam Rio Tinto nije bio poziv za odbranu Jadra, Podrinja, Pocerine, Krupnja, Rađevine, Podgorine, tad se niste mnogo bavili tim temama, a sad ste našli da srbujete. Evo vam odgovori gde su nam bili preci u Prvom i Drugom svetskom ratu, izvolite pa proverite. Mi ćemo da vodimo otvoren, konstruktivan dijalog sa svima, nema nasilja i niko neće moći da sprovodi nasilje, kao što ne može niko ni od naas da sprovodi nasilje, a ne može niko ni iz opozicionih stranaka ili nevladinih organizacija da sprovodi nasilje. A to, da nam opet strane države rasture mogućnost da razvijamo državu, taj film nećemo više da gledamo.

Foto: Tamara Pavišić

Miloš Vučević o BDP-u naše zemlje

Kako je nedavno predsedavao Savetom za rast BDP-a, Miloš Vučević je otkrio za naš portal i  kako stoje stvari u pogledu Bruto društvenog proizvoda naše zemlje.

- Dobro, a mora i može biti bolje. Zakazao sam novu sednicu za početak avgusta, svi koji su uključeni u taj sistem su dobili vrlo jasne zadatke, predložili konkretne mere šta treba da se radi u narednom periodu, ušli smo u treći kvartal i moramo mnogo toga da ubrzamo. Moramo što inflacija pada, što smo spustili inflaciju ispod 4 posto. Naš cilj je da rast bruto društvenog proizvoda bude između 3,8 i 4 posto na kraju godine. Mnogo izazova, pre svega na polju energetike, ali imali smo i velike procese kao što je bila rekonstrukcija rafinerije u Pančevu koja je uticala i na industrijski rast, odnosno sektor energetike. Verujem da sada, kada smo to završili, da ćemo imati bolje pokazatelje. Hidrološka situacija nije baš najbolja, ali sa druge strane moramo da investiramo još više u obnovljive izvore i povezano je sa pitanjem rudarenja jadarita i svega onoga što donosi. Verujem da ćemo imati taj zacrtani rast BDP-a do kraja 2024. između 3,8 i 4 posto, to bi bilo optimalno za nas i da inflaciju držimo na 4 ili ispod 4 posto, što bi garantovalo ljudima da povećanja plata, penzija i sve ono što se dešava ne mogu biti poništeni kroz inflatorna kretanja, što je isto zadatak države. Očekujem da svi subjekti mnogo brže rade, pre svega javna i javna komunalna preduzeća, ali i ministarstva i da se mnogo brže stvari odvijaju, da procesi traju kraće i da se sve ubrza - rekao je premijer za Republiku.   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (14)

Loading
Kristina

17.07.2024 14:35

U Srbiji će nasilje biti sankcionisano.

Tijana

17.07.2024 14:55

Država stoji iza građana i njihovih interesa.

Tara

17.07.2024 14:59

Mafiji mora da se stane na put i to je ono za šta se vlast u Srbiji zalaže i bori

Zora

17.07.2024 15:02

Mafiji i svim mafijašima, uključujući i ove iz opozicije će se jednom za svagda stati na put