AMERIKA GUBI KONCE - LAŽNI PREMIJER SE OTIMA KONTROLI! Hovenijer: "ZabrinutI smo zbog određenih poteza Kurtijeve politike"

Autor:

Vesti

15.07.2024

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali Aljbin polako ali sigurno zavodi diktaturu.

AMERIKA GUBI KONCE - LAŽNI PREMIJER SE OTIMA KONTROLI! Hovenijer: "ZabrinutI smo zbog određenih poteza Kurtijeve politike"

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Ambasador SAD na tzv. Kosovu Džefri Hovenijer poručio je da nije tajna da u SAD postoji zabrinutost zbog nekih političkih poteza kosovskog premijera Aljbina Kurtija, prenosi Reporteri.

Hovenijer je to izjavio danas tokom posete Đakovici, gde se sastao sa gradonačelnikom tog grada Ardijanom Đinijem. 

"Posvećenost SAD narodu Kosova jaka je i gvozdena kao i uvek. Međutim, nije tajna da je američka vlada zabrinuta zbog određenih poteza Kurtijeve politike", kazao je Hovenijer.

On je govorio i o zakonima koje je nedavno usvojila Skupština tzv. Kosova, uključujući Zakon o Nezavisnoj komisiji za medije (KPM) i Zakon o Tužilačkom savetu (KPK).

"Američka vlada savetuje Kosovo da su zakoni koje usvaja Skupština Kosova u skladu sa evropskim normama.", rekao je Hovenijer tokom posete Đakovici.

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Džefri Hovenijer

Podsetimo, nedavno je politički novinar i analitičar Rid Beriša istakao da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ostao izolovan od strane međunarodnih partnera, naročito SAD, prenosi Gazeta blic.

Odnosi sa Amerikom? - Kakve to veze ima sa urologijom?

Izbegavanje komentarisanja odnosa sa Amerikom desilo se i pre nekoliko dana kada je Kurti, zajedno sa lažnim ministrom zdravlja Arbenom Vitiom, učestvovao na otvaranju renovirane Urološke klinike u Kliničkom centru i tom prilikom izbegao da odgovori na pitanja novinara o odnosima sa Amerikom.

Kurtija su novinari pitali o njegovim odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama pri čemu je on odgovorio da to nema veze sa njegovom današnjom posetom i otvaranjem renovirane Klinike za urologiju.

"U kakvom ste odnosu sa Amerikancima, postoje procene da oni više veruju službi za saradnju nego vama?", pitanje je koje je dobio Kurti.

„Imam utisak da ovo nema veze sa Urološkom klinikom, posle idem u Mališevo gde ću posetiti uspešnog farmera. Poslepodne ćemo imati sednicu Vlade, možda će biti mesta za takva pitanja”, rekao je Kurti.

Prema rečima Beriše, Amerikanci su "blokirali" Kurtija, pa je u Vašington pozvana samo Vjosa Osmani.

"Kurti ima problema sa SAD“, rekao je Beriša, smatrajući da je ponašanje lažnog premijera prema Amerikancima uznemiravajuće. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ana

15.07.2024 14:55

Nije jasno zašto mu Amerikanci beskrajno tolerišu.