OVAKO NEŠTO SAMO TAJKUNSKI MEDIJI MOGU DA SMISLE: Šolakovcima su pretnje režimska propaganda

Autor:

Vesti

16.07.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šolakovcima su pretnje režimska propaganda

OVAKO NEŠTO SAMO TAJKUNSKI MEDIJI MOGU DA SMISLE: Šolakovcima su pretnje režimska propaganda

Foto: Tanjug, Printscreen

Pokušaju ubistva Donalda Trampa, bivšeg predsednika SAD i republikanskog kandidata za novi mandat u Beloj kući, prethodila je višegodišnja medijska satanizacija, pa i desetine naslovnih strana najuticajnijih američkih listova na kojima je prikazivan kao Adolf Hitler, prozivan da je neprijatelj demokratije i slobode, optuživan za izdaju, lobiranje protivno nacionalnim interesima... I atentatu na češkog premijera Roberta Fica, koji je čudom preživeo, prethodila je slična kampanja.

Imajući u vidu ta dva slučaja ukazano je i na opasnost po bezbednost predsednika Srbije Aleksandra Vučića pošto je godinama, po istoj matrici, izložen pretnjama, te prozivkama da je Hitler, šef mafije, nepomenik, izdajnik koji priznaje KiM, zlo, bolesnik, nečastivi... Na udaru su i članovi njegove porodice, što je kulminiralo proteklih dana pretnjom da bi mu starijeg sina Danila trebalo tuširati uranijom.

Ova opasnost se perfidno potcenjuje u medijima pod kontrolom tajkuna Dragana Šolaka.

Na naslovnici Danasa objavljen je tekst "Atentat na Trampa za SNS propagandu", u kom se navodi da je posle pokušaja ubistva Frica u fokus stavljen Vučić. Apostofirali su i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića, koji je, takođe, osudio atentat, okrivivši, između ostalog, i medije, uz reči da se slično sprovodi i u Srbiji protiv Vučića i njegove porodice.

Republika

Foto: Tanjug, Printscreen

 

Nisu poštedeli ni Nebojšu Bakareca, poslanika i člana Predsedništva SNS jer je ukazao na sličnost kako se dva lidera satanizuju i dehumanizuju, te podsetio i da je na Vučića već pokušan atentat, pre devet godina u Srebrenici. Bakarec tvrdi za Srpski telegraf da nema nikakve zloupotrebe atentata na Trampa i da je izuzetno glupa ta teza lista Danas, glasila mržnje tajkuna Dragana Šolaka i lidera SSP Dragana Đilasa, koji 12 godina zloupotrebljava povlašćeni položaj.

- Mi iz SNS ukazujemo na sličnosti u vezi dugotrajne dehumanizacije Vučića, Trampa i Fica, koja je dovela do toga da na svu trojicu lidera slobodnog sveta, bude izvršen atentat. Na Vučića 2015. u Srebrenici, još tri su pripremana, a za jedan nam je javio Evropol. Da nadležni sudski, tužilački i novinarski organi rade svoj posao, Danas bi bio ugašen, jer je to list koji širi mržnju, rasizam, stereotipe, predrasude - navodi Bakarec.

Slično je bilo i pred atentat na Đinđića

U Srbiji je ne tako davno, pre samo 21 godinu, i premijer Zoran Đindić izgubio život u atentatu, kom je prethodila besomučna medijska kampanja kriminalizacije i satanizacije. To je, kako je već pisao Srpski telegraf, razrađen sistem po kom navodni politički aktivisti, delovi opozicione družine i nevladin sektor, kao i njihovi partneri u regionu i svetu, vode perfidnu kampanju da bi se meta potpuno dehumanizovala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (33)

Loading
Ninaa

16.07.2024 21:38

U sustini,to je njihova svrha rada.Sirenje laznih vesti.

Marko

16.07.2024 21:41

Nije reč o nikakvoj zloupotrebi već je samo istaknuto koliko je opasna prljava i agresivna kampanja tajkunskih glasila koja danonoćno medijski linčuju kako Vučića tako i njegovu porodicu.

Goran

16.07.2024 21:43

Naravno da će Danas da se oglasi sa glupostima i da pokušava da se brani zbog prljave kampanje koju vodi protiv Vučića i predstavnika vlasti. Sataniuju ga, podržavaju govor mržnje prema njemu, pa čak i pozivaju na linč. SNS nije zloupotrebio pokušaj atentata na Trampa, već se samo ističe kolliko je ta prljava medijska kampanja zapravo deo oprobane matrice po kojom se pokušava na najbrutalniji način ukloniti politički protivnik.

Uroš

16.07.2024 21:46

Danas nastavlja sa prljavom propagandom. Sasvim opravdano se pravi poređenje sa medijskim linčom prema Trampu jer Vučić je taj koga opozicioni mediji konstantno provlače po blatu i pokušavaju lažima i raznim gadostima da ga uruše njegov ugled. Ne razumeju da sami sebi zapravo čine štetu.