"SA PRIJATELJEM O NAJVAŽNIJIM PITANJIMA ODNOSA SRBIJE I EGIPTA!" Oglasio se predsednik Vučić nakon sastanka sa Al Sisijem! (FOTO)

Autor:

Vesti

13.07.2024

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić se zahvalio na gostoprimstvu!

"SA PRIJATELJEM O NAJVAŽNIJIM PITANJIMA ODNOSA SRBIJE I EGIPTA!" Oglasio se predsednik Vučić nakon sastanka sa Al Sisijem! (FOTO)

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa suprugom Tamarom boravi u zvaničnoj poseti Arapskoj Republici Egipat.

Sa prijateljem i uvaženim domaćinom predsednikom Abdelom Fatahom Al Sisijem o najvažnijim pitanjima odnosa između Srbije i Egipta, mogućnostima za širenje saradnje i konkretnim projektima na kojima ćemo sarađivati u predstojećem periodu.


Razmenili smo mišljenja i o svim izazovima koji opterećuju današnji geopolitički kontekst, kao i o mestu i ulozi naših zemalja u novoj regionalnoj i globalnoj stvarnosti.

I Srbija i Egipat, svako u svom delu sveta, predstavljaju stubove mira, napretka i saradnje i garant stabilnosti, čime je naša odgovornost za njihovo očuvanje ogromna. Uveren sam da ćemo zajedno uspeti u tom teškom i časnom poduhvatu.

Zato ćemo danas dodatno učvrstiti istorijske i tradicionalno odlične bilateralne i ekonomske odnose i otvoriti nove puteve saradnje na dobrobit naših naroda.

Hvala Vam na izuzetnom gostoprimstvu, poštovani prijatelju Al Sisi
- napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posetio Memorijalni kompleks Neznanom junaku u Kairu, u distriktu Nasr, i položio venac na grob Neznanom junaku. 

Njega je dočekao general major Abdel Al Moti Alem, komandant Centralne vojne zone.

Takođe, Vučić je obišao i spomen-grobnicu predsednika Egipta Anvara Sadata, koja se nalazi u okviru Memorijalnog kompleksa i položio venac na grob. 

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Jana

13.07.2024 11:50

Vučić je lepo dočekan,što govori o sigurnoj saradnji i prijateljstvu Srbije i Egipta

Ана

13.07.2024 11:55

Узајамно поштовање и сарадња између Србије и Египта.

Sanja

13.07.2024 12:23

Uvek je bila dobra saradnja Srbije i Egipta . I ponosna sam na politiku Vucica koji se bori da predstavi nasu drzavu na pravi nacin.

Nikola

13.07.2024 12:23

Египат и Србија настојаће да у будућности граде још садржајнију сарадњу која ће значајно унапредити билатералне односе и повезати две земље