VEZUJU NAS 143 GODINE DIPLOMATSKIH ODNOSA! Đurić u Americi: Kosmet je pitanje od najvećeg nacionalnog značaja

Autor:

Vesti

12.07.2024

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završetak sprovođenja ključnih reformi na putu ka članstvu u Evropskoj uniji do 2027. godine.

VEZUJU NAS 143 GODINE DIPLOMATSKIH ODNOSA! Đurić u Americi: Kosmet je pitanje od najvećeg nacionalnog značaja

Foto: Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić istakao je na sastanku sa podsekretarom za politička pitanja u Stejt departmentu Džonom Basom značaj dobre dinamike susreta srpskih i američkih zvaničnika i otvorenog dijaloga na visokom i najvišem nivou

"Srbiju i SAD vezuje 143 godine diplomatskih odnosa i spremni smo da nastavimo da jačamo naše partnerstvo u svim oblastima od zajedničkog interesa", istakao je Đurić tokom sastanka u Vašingtonu.

Đurić je ocenio da bi se otvaranjem strateškog dijaloga sa SAD poslao snažan signal posvećenosti obeju zemalja zajedničkom cilju nastavka kvalitativnog i kvantitativnog unapređenja bilateralnih odnosa, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Đurić je upoznao sagovornika sa prioritetima spoljne politike nove Vlade Srbije, među kojima je i završetak sprovođenja ključnih reformi na putu ka članstvu u Evropskoj uniji do 2027. godine, zahvalivši tom prilikom američkoj strani na podršci u procesu evrointegracija Srbije.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji kao pitanju od najvećeg nacionalnog značaja, Đurić je izrazio žaljenje što prištinska strana nastavlja da podriva dijalog i svaki pokušaj Beograda da pronađe kompromisno rešenje, u šta je cela međunarodna javnost imala prilike ponovo da se uveri pre samo desetak dana u Briselu. 

Šef srpske diplomatije je istakao da će Beograd, kao i do sada, ostati konstruktivan partner u procesu normalizacije odnosa sa Prištinom, ali i da je, sa druge strane, potrebnije aktivnije prisustvo međunarodne zajednice, kako bi privremene institucije samouprave u Prištini konačno ispunile obaveze preuzete pre više od jedne decenije, navedeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading