MALI ALJBIN, BEŽANJE OD REALNOSTI I LUPETANJE GLUPOSTI! Na pitanje o odnosima sa Amerikom, Kurti odgovara sa: "KAKVE TO VEZE IMA SA UROLOGIJOM?"

Autor:

Vesti

10.07.2024

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar "ubo" tamo gde najviše boli.

MALI ALJBIN, BEŽANJE OD REALNOSTI I LUPETANJE GLUPOSTI! Na pitanje o odnosima sa Amerikom, Kurti odgovara sa: "KAKVE TO VEZE IMA SA UROLOGIJOM?"

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, zajedno sa lažnim ministrom zdravlja Arbenom Vitiom, učestvovao je na otvaranju renovirane Urološke klinike u Kliničkom centru i tom prilikom izbegao da odgovori na pitanja novinara o odnosima sa Amerikom.

Kurtija su novinari pitali o njegovim odnosima sa Sjedinjenim Američkim Državama pri čemu je on odgovorio da to nema veze sa njegovom današnjom posetom i otvaranjem renovirane Klinike za urologiju.

"U kakvom ste odnosu sa Amerikancima, postoje procene da oni više veruju službi za saradnju nego vama?", pitanje je koje je dobio Kurti.

Imam utisak da ovo nema veze sa Urološkom klinikom, posle idem u Mališevo gde ću posetiti uspešnog farmera. Poslepodne ćemo imati sednicu Vlade, možda će biti mesta za takva pitanja”, rekao je Kurti.

Načisto prolupao - traži uklanjanje srpskih baza sa srpskih teritorija

Kurti je izjavio za Si-En-En da je Srbija "veoma agresivna" i zatražio od zapadnih partnera da izvrše pritisak na Beograd kako bi uklonio vojne baze koje se nalaze u blizini KiM.

"Naš severni sused, Srbija, je veoma agresivan. Prvo, ne priznaje našu zemlju, što čini većina država sveta. Vodi hibridni rat, organizuje vojne vežbe na našoj granici. Imaju više od 40 vojnih baza na 'granici sa Kosovom'. Tražimo od zapadnih partnera da izvrše pritisak na Beograd kako bi ih uklonili", požalio se Kurti u razgovoru sa Kristijan Amanpur.

Dodao je da Srbija ima rusko naoružanje, ali i kineski FK-3 sistem (protivvazdušni raketni sistem srednjeg i dugog dometa).

Ekspert za politička pitanja Ardita Duši ocenila je da je Kurti odnose tzv. Kosova i Sjedinjenih Američkih Država doveo na najniži nivo ikada, prenosi Dukađini.

Republika

Foto: Profimedia Aaabaca Abaca Press

Aljbin Kurti

"Odnosi Kosova i Amerike nikada nisu bili na slabijoj i nižoj tački. Hovenijerove poruke bile su jasne za vladu, kako po pitanju ZSO, tako i po pitanju bezbednosti. Ambasador je rekao da bezbednost na Kosovu štiti Kfor", kazala je Duši.

Dodaje da je to bila poruka za Kurtija koji pitanje rata koristi u predizborne svrhe.

Duši je rekla i da je Kurti kontradiktoran u vezi sa nacrtom statuta ZSO, jer je, kaže ona, sam prihvatio nacrt, rekao da ga prihvata, tražio potpis, a sada ga opisuje kao "non-pejper".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading