EKSKLUZIVNO: Srpski telegraf I Republika na najvećem gradilištu u Srbiji, EXPO NIČE UDARNIČKI! Pogledajte impozantan prizor iz drona! (FOTO)

Autor:

Vesti

09.07.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svakog dana između 500 i 1.000 radnika bije bitku s vremenom da bi velelepni objekti bili završeni na vreme

EKSKLUZIVNO: Srpski telegraf I Republika na najvećem gradilištu u Srbiji, EXPO NIČE UDARNIČKI! Pogledajte impozantan prizor iz drona! (FOTO)

Foto: Milan Kostić

Građani će do kraja godine moći da vide prve konture hala u kojima će biti organizovan EXPO 2027, a Srpski telegraf i portal Republika ekskluzivno su kamerom i dronom snimili najveće gradilište u Srbiji.

U odnosu na kraj aprila, kada je naša ekipa, takođe, obišla ovaj kompleks i dok su još trajali pripremni radovi, sada se jasno vide obrisi budućih spektakularnih građevina, od sajamskih hala do nacionalnog stadiona.

Svakodnevno u zoni koja se prostire na 25 hektara radi između 500 i 1.000 radnika, a kako radovi budu odmicali broj radnika će se povećavati. Rok za završetak ove zone je do septembra 2026, a zona nacionalnog stadiona prostire se na 32 hektara i predviđeno je da bude izgrađena do decembra iste godine, kao i Centar za vodene sportove.

Najveća hala od 12.500 kvadrata

Dosad je instalirano 1.650 šipova, kao i glavne grede, što je osnova i temelj objekata. U centralnom delu EXPO biće najveća hala broj 5, visine 13 metara i površine 12.500 kvadrata, kao i još šest hala i upravna zgrada.

Zona sa 1.500 stambenih jedinica treba da bude završena u trećem kvartalu iste godine, a gradi se i 12 kilometara saobraćajnica i druge prateće infrastrukture, a gradiće se i 18 kilometara pruge od Zemun Polja do stadiona.

Predsednik Vučić je gostujući na TV Pink rekao da je obišao radove na gradilištu EXPO 2027 i najavio da će se nacionalni stadion uskoro graditi u tri smene.

- I ove nedelje ću otići, obećao sam radnicima da ću s njima ručati. Poneću im prebranac, kupus i ribu da im ponudim na gradilištu. Rade u nehumanim uslovima, po vrućini. Uskoro ćemo uvesti treću smenu za izgradnju nacionalnog stadiona. A svi ovi što mrze, samo će nas više motivisati da još uspešnije radimo, s još više entuzijazma i uveren sam u pobedu Srbije - zaključio je predsednik Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading