TAČNO U PODNE! Vučić sutra prisustvuje vežbi "Vatreni udar 2024" na Pasuljanskim livadama

Autor:

Vesti

03.07.2024

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na vežbi "Vatreni udar 2024" uvežbava se izvođenje borbenih dejstava uz upotrebu bespilotnih vazduhoplova za izviđanje i vatrenu podršku!

TAČNO U PODNE! Vučić sutra prisustvuje vežbi "Vatreni udar 2024" na Pasuljanskim livadama

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u četvrtak, 4. jula, Danu visokih zvanica na opitnoj združenoj taktičkoj vežbi s bojevim gađanjem "Vatreni udar 2024".

Vežba će se održati u 12 časova u Vojnom kompleksu "Pasuljanske livade".

Na vežbi "Vatreni udar 2024" uvežbava se izvođenje borbenih dejstava uz upotrebu bespilotnih vazduhoplova za izviđanje i vatrenu podršku, sa ciljem unapređenja sposobnosti prikupljanja i distribucije obaveštajnih podataka i efikasnosti vatrene podrške na savremenom bojištu, kao i provere funkcionalnosti organizacije i jedinica Vojske Srbije.

Učesnici vežbe su jedinice Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, snage za specijalna dejstva i protivelektronsku borbu, kao i stručnjaci iz Vojnotehničkog instituta i na njoj je angažovano oko 1500 pripadnika Vojske Srbije i više od 300 borbenih sredstava.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa federalnim ministrom pravde i policije Švajcarske Konfederacije Beatom Jansom.

Produktivan sastanak sa ministrom @beatjans sa kojim sam razmenio mišljenja o aktuelnim geopolitičkim izazovima, uključujući uticaj ratnih sukoba na bezbednosne prilike u Evropi i svetu, kao i pitanje migracija i sve jače pretnje od terorizma.

U tom kontekstu, istakao sam hitnu potrebu za pooštravanjem preventivnih mera i osmišljavanjem novih strategija u cilju jačanja opšte bezbednosti, čemu Srbija pristupa sa najvišim stepenom ozbiljnosti i odgovornosti.

Naglasio sam spremnost naše zemlje za produbljivanje saradnje, razmenu informacija, iniciranje zajedničkih obuka i razmenu iskustava, kao i za koordinisane napore u cilju rešavanja svih hitnih pitanja.

Posebno sam istakao potrebu za racionalnim pristupom svim aktuelnim političkim pitanjima i očuvanjem nezvisnosti u odlučivanju u cilju očuvanja mira i stabilnosti, kako bi se osiguralo bezbedno okruženje za sve naše građane
 - napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Ana

03.07.2024 15:02

Sve pohvale za vojsku Srbije.

Zlatko

03.07.2024 15:55

Predsednik Vucic proverice koliko je Vojska Srbije spremna da uzvrati pokusaju agresora da narusi nasu teritorijalni intregretitet i mir.

Sale

03.07.2024 17:06

Srpski narod, koji je mnogo stradao u prošlosti, zna da ceni mir. Ulaganjem u našu vojsku, ulažemo u mirnu i stabilnu budućnost.

Dejan

03.07.2024 17:07

Vojska Srbije, kao stub naše bezbednosti, igra ključnu ulogu u očuvanju suvereniteta i nezavisnosti. Jačanje njenih kapaciteta je prioritet za mir i stabilnost.