VUČIĆ: Mnogo izazova imamo, velike snage okupljene u regionu

Autor:

Vesti

03.07.2024

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija, odnosno oprema i naoružanje Vojske Srbije se modernizuju, uvećavaju i unapređuju kao i ubojna sredstva

VUČIĆ: Mnogo izazova imamo, velike snage okupljene u regionu

Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sednice proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba u kasarni "Banjica 2" da je taj sastanak održan kako bi se analizirali svi nedostaci i šta je to što je neophodno da se ispravi, kao i da se analiziraju  bezbednosne pretnje i situacija u regionu.

On je naveo da ima mnogo izazova i kako je rekao, velike snage su okupljene u regionu.

- Jedanput ili dva puta godišnje imamo te sastanke i na njima analiziramo sve nedostatke i šta je to što je neophodno da ispravimo u našem radu i takođe analiziramo bezbednosne pretnje, analiziramo situaciju u regionu. U skladu sa tim donosimo i određene odluke. Srbija, odnosno oprema i naoružanje Vojske Srbije se modernizuju, uvećavaju i unapređuju kao i ubojna sredstva - rekao je Vučić.

Dodao je da ono čime nisu zadovoljni, to je popuna, odnosno brojem ljudi, naročito to na severu Srbije, u Beogradu i Vojvodini.

- Mnogo izazova imamo, velike snage su okupljene u regionu iz različitih razloga, od značajnih snaga susednih zemalja do ogromnog broja NATO pripadnika na Kosovu i Metohiji u ovom trenutku, to 4534. Mi računamo na dobru saradnju sa KFOR-om i NATO trupom i verujemo da će doprineti stabilizaciji prilika na Kosovu i Metohiji. U ovom trenutku imate u okviru misije LTA 1.500 NATO vojnika u BiH koje su pojačane nečim što je novina, to su strateške rezerve koje je postavila Evropska unija i one ne nalaze se na toj teritoriji već na teritoriji susednih zemalja Rumunije, Mađarske, Bugarske. Takođe uvereni smo da ni na koji način neće biti upotrebljene protiv bilo Srpskog naroda, bilo Republike Srbije - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Marija

03.07.2024 11:22

Srbiju očekuju veliki izazovi, ali zajedničkim snagama izborićemo se sa svim nedaćama!

Ana

03.07.2024 11:22

Vucic je odgovoran drzavnik koji se bori za interese svoje zemlje.

Nebojša

03.07.2024 11:23

Svima je u svetu do rata, pa svi očekuju da stanemo na njihovu stranu, a mi hoćemo da budemo neutralni, a drugima to smeta.

Zlatko

03.07.2024 11:26

Srbija mora mudrom politikom sacuvati svoju vojnu neutralnost