KURTI NIJE SMEO DA SE SASTANE SA VUČIĆEM! Predsednik se obratio iz Brisela: "Traže da mi priznamo Kosovo, smislili su još neke zahteve i sve se vrti u krug"!

Autor:

Vesti

26.06.2024

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neće čovek da me vidi. Nije spreman na sastanak sa mnom, rekao je Vučić.

KURTI NIJE SMEO DA SE SASTANE SA VUČIĆEM! Predsednik se obratio iz Brisela: "Traže da mi priznamo Kosovo, smislili su još neke zahteve i sve se vrti u krug"!

Foto: Printscreen/Pink

U Briselu je završen novi bilateralni sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa posrednicima EU - visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom na kojem je trebalo da prisustvuje i Aljbin Kurti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obraća medijima.

Nakon sastanaka sa evropskim zvaničnicima, predsednik se obraća javnosti. Kaže da sastanka sa Kurtijem, ipak, nije bilo.

- Sastanka nije bilo. Vraćam se nazad, sam sa Vukanom što će reći da moram biti duže budan, iako više nije mali. Uradili smo dobar deo, posebno prepodne. Želim da vas obavestim da sastanka sa Kurtijem nije bilo, jer Kurti nije hteo ili smeo da se sretne sa mnom. Neće čovek da me vidi. Nije spreman na sastanak sa mnom. Ne bih prevaljivao ovoliki put, nego srećom jutros su bile dobre vesti za Srbiju, kao što fudbal može da vam uništi raspoloženje.

- Oni kažu da Aljbin Kurti traži da priznamo Kosovo, i novinar njihov kaže da sam vikao na njega. Šta ćete, malo slažu, ali to su oni. To je suština, traže da mi priznamo Kosovo i smislili su još neke zahteve, i sve se vrti u krug. Jedna, druga, treća, peta, gde jure priznanje. Zaključak, nisam ni morao da donosim, nismo ni razgovarali, kako da dođe do napretka. Ali sa predstavnicima EU smo imali dobre razgovore. Niko od njih nije ni naivan, ni glup, to su pametni ljudi, ali druga je stvar kakav je stan pojedinih zemalja članica, ali će morati da kažu da nije postojala jedna strana koja nije želela da priča sa drugom.

- Na bilateralnim sastancima je bilo sve kako treba, bili su uspešni. Razgovarali smo svemu, provođenju sporazuma, o dijalogu, situaciji na KiM. Glavni pregovarači će nastaviti najverovatnije u utorak sa sastancima. Tako da očekujem nastavak i mi imamo mnogo posla da radimo. Težak je to posao za Petkovića, Miloša, sve naše ljude koji napordno rade. Vi sačekate mene pa mislite da sam dobro ili loše raspoložen, a mnogo je to problema, teška pozicija za naš narod na KiM. Ali nastavićemo da se borimo i štitimo interese Srbije i koliko možemo pomognemo našem narodu.

Kako istilče Vučič, Kurti uvek pronađe razlog zašto za nešto nije.

- Ono što je za nas važno je da smo jutros imali važne sastanke. I verujem da postoji prostor kroz agendu rasta, i reforme koje sprovodimo na ekonomskom nivou u kojima možemo ne samo da dobijemo 120 miliona evra, nego što je to poziv investitorima da je Srbija sigurna zemlja - kazao je on i dodao:

- Mnogo posla imamo u različitim oblastima i zamolio bih ministre, mogu da shvate i kao kritiku, da zaborave da ste najuspešniji ministri u toliko što mislite da možete da utičete na nekoga i potrošite više para. Potrebno je da ostavimo prostora za budućnost, nemojte da se ponašate kao važan sam što imam više para da potrošim - naveo je Vučić.

- Inflacija je sada značajno pala, ali primanja moraju biti veća i za penzionere i za ljude u privatnom sektoru, srećom ne zaostaje ni za javni sektor. To su važne stvari i važni signali. I EU će siguran sam reći ko danas nije želeo razgovor.

Predsednik se dotakao i fudalske utakmice koju je sinoć Srbija igrala sa Danskom.

- Mi ulažemo mnogo novca i kao što ću vam reći, očekivao sam bolji rezultat i od naša dva košarkaška kluba imajući u vidu nivo investicija od strane Republike Srbije. Da vidimo da li je taj novac adekvatno vraćen. Ćutali smo posle Katara, rekli okej izgubili smo, užasno smo igrali i izvući ćemo poruke. A onda opet odemo u jednu od najlakših grupa i ne možemo da pobedimo neku jeftiniju ekipu od nas.

Prethodno su i predsednik Vučić i Kurti imali odvojene sastanke sa Boreljom i Lajčakom.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading