VUČIĆ O SUTRAŠNJEM PUTOVANJU U BRISEL: "Ne verujem u volju druge strane"!

Autor:

Vesti

24.06.2024

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Što se tiče KiM, to ostaje veliki bezbednosti i politički izazov, kaže Vučić.

VUČIĆ O SUTRAŠNJEM PUTOVANJU U BRISEL: "Ne verujem u volju druge strane"!

Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra otputovati u Brisel gde će razgovarati sa predsednikom Evropskog saveta Šarl Mišelom i generalnim direktorom Generalnog direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i proširenje Gert Jan Kopmanom.

U obraćanju naciji iz Predsedništva Srbije, Vučić je rekao da je sastanak sa Kopmanom posebno važan.

- Kopman je direktor koji nam je veoma važan za agendu rasta i za, ne samo agendu rasta, već i za sve ove reforme oko jedinstvenog tržišta, zelenih linija, zelenih koridora i svega drugog - rekao je Vučić.

Govoreći o Kosovu, Vučić je rekao da ono ostaje veliki bezbednosni, politički i ljudski izazov.

- Mi ćemo se ponašati konstruktivno, truditi se da uradimo sve što možemo da dijalogom rešavamo probleme, da dijalogom rešavamo stvari. Ne verujem u volju druge strane da učestvuje u stvaranju Zajednice srpskih opština, plašim se njihovih provokacija, ali držaćemo se čvrsto i ozbiljno - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom večerašnjeg obraćanja naciji  govorio i o predstojećim izborima u Francuskoj i Americi.

- Nemam pravo da se mešam u unutrašnja dešavanju u drugim zemljama. Imam dobar odnos sa Emanuelom Makronom. Naravno da su američki izbori najvažniji na svetu. Na neki način u novembru se donosi odluka o sudbini čovečanstva. Plaši me da bi pre toga moglo da dođe do teških stvari, te bi u tom smislu ti izbori mogli da budu zakasneli. Francuska je jedna od dve najveće evropske sile. Svakako da sve što se zbiva u Francuskoj, odražava se i na evropsku politiku.

- Ukoliko bi Ursula ostala na čelu Komisije, za Srbiju bi značila stabilnost. Poznajemo se, dolazila je u Srbiju više puta, iako razgovori s njom nisu uvek laki.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Mile

24.06.2024 19:50

I dalje ćemo se boriti za svoj narod koji živi na KiM i za bolje uslove za život srpskog naroda na KiM

Tara

24.06.2024 19:50

Kurtijevim zlodelima more se što pre stati na put.

Olja

24.06.2024 20:01

Kurti nema volju za dijalog, njemu su nemiri jedini cilj.

Mila

24.06.2024 20:06

Nastavljamo borbu za mir i bezbednost naseg naroda na KiM