"SRBIJA SPREMNA NA KOMPROMIS, ALI TAKO DA NEMA APSOLUTNOG POBEDNIKA I GUBITNIKA"! Vučević za AFP o Kosovu!

Autor:

Vesti

25.06.2024

20:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve drugo ne može da ima dugoročnu održivost , rekao je premijer Srbije.

"SRBIJA SPREMNA NA KOMPROMIS, ALI TAKO DA NEMA APSOLUTNOG POBEDNIKA I GUBITNIKA"! Vučević za AFP o Kosovu!

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODNA MILJEVIĆ

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da je Srbija spremna da napravi ''kompromis'' u vezi sa Kosovom i Metohijom, ali tako da nijedna strana ne bude ''apsolutni pobednik'' niti ''apsolutni gubitnik''. '

- Spremni smo da pravimo dogovore i kompromise, kompromise koji znače da nijedna strana nije apsolutni pobednik ili apsolutni gubitnik. Sve drugo ne može da ima dugoročnu održivost - rekao je Vučević u intervjuu za agenciju AFP.

Povodom navoda o izvozu srpske municiju koja je preko trećih strana završila u Ukrajini, Vučević je rekao da to ne predstavlja ''srpski doprinos jednoj od zaraćenih strana''. '

- Ne želim da sprečavam kompanije da prodaju našu municiju Španiji, Češkoj, SAD... Jer nije zabranjeno i nije nemoralno da proizvodimo oružje i municiju koja se, nažalost, takođe koristi tamo gde je rat - rekao je Vučević.

Kada je reč najavama o početku rudarenja litijuma u Srbiji, Vučević je ocenio da je rudarstvo dugo bilo pokretač razvoja zemlje, i dodao da svaki budući projekat mora da se suoči sa rigoroznom kontrolom kako bi se osiguralo da rudnik ne izazove nikakvu štetu po životnu sredinu. '

- Nikada nećemo dozvoliti da neko uništava srpske reke, polja, jezera, šume, livade, planine i ravnice. Ali takođe nećemo odustati od nečega što bi moglo da bude snažan ekonomski potencijal i pokretač razvoja Srbije u budućnosti - rekao je premijer Srbije.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Nenad

25.06.2024 20:58

Srbija će uspeti da se izbori za kompromis svoga naroda.

Tanja

25.06.2024 21:43

Jedina prepreka normalizaciji odnosa sa Prištinom i nalaženja kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju je prištinski režim koji svojim akcijama i potezima sabotira svaki pokušaj. I međunarodna zajednica, posebno EU i SAD, treba da uzme aktivniju ulogu u ovom procesu.

Zvezdica

25.06.2024 21:57

Nije dovoljno da Srbija bude spremna za kompromis, treba da bude spreman i Kurti.