"PODIŽEMO NAGRADU ZA ZLATNU MEDALJU NA 200 HILJADA EVRA" Vučić poručio našim sportistima - Tako da se sa zlatom vraćajte

Autor:

Vesti

25.06.2024

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić je pohvalio naše sportiste!

"PODIŽEMO NAGRADU ZA ZLATNU MEDALJU NA 200 HILJADA EVRA" Vučić poručio našim sportistima - Tako da se sa zlatom vraćajte

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je novoizgrađeni Nacionalni trening centar – Multifunkcionalnu dvoranu u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku.

- Olimpijske igre su postale pravo takmičenje nacija, više nego ikada se takmiče nacije ne samo pojedinci. To jesu vaši pojedinačni uspesi, ali je to veliki uspeh za celu zemlju. Svaka medalja je zlata vredna. 

- Podižemo nagradu za zlatnu medalju na 200 hiljada evra, što mislim da nije beznačajno za bilo koga na svetu. Tako da se sa zlatom vraćajte. Ne kasnimo ni dan u tom plaćanju. Vi donesete medalju - dan posle imate pare - rekao je Vučić u razgovoru sa našim sportistima.

Multifunkcionalna dvorana u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, ukupne neto površine 15.179,65 kvadratnih metara, predstavlja najmoderniji sportski objekat u državi i regionu.

Izgrađena je u skladu sa svim ekološkim standardima, za potrebe održavanja međunarodnih takmičenja i trenažni proces uz korišćenje prostornih i tehničkih uslova koje nema nijedan drugi objekat na teritoriji Srbije.

Izdvaja se deo medicinskog bloka za rehabilitaciju i oporavak vrhunskih sportista, osvajača najsjajnijih odličja na velikim svetskim i evropskim takmičenjima.

Multifunkcionalna dvorana obuhvata autonomne sadržaje neophodne za obavljanje trenažnog procesa na visokom nivou, sa najsavremenijom opremom namenjenom rvačima, džudistima, tekvondistima, karatistima i strelcima.

Poseduje i salu za sportove sa loptom, kao i sadržaje za medicinu sporta, zone za relaksaciju, teretane i zajedničke prostorije koje će biti na raspolaganju sportistima.

Pored izdvojenih celina za pojedinačne sportove u okviru podzemne etaže objekat poseduje i 146 parking mesta od kojih je sedam za osobe sa invaliditetom.

Ulazi su dodatno obezbeđeni rolo ošupljenim vratima koja se koriste u periodu kada objekat nije u funkciji i kada nema korisnika (u toku noći), a prema rasporedu i radnom vremenu u skladu sa programom funkcionisanja objekta.

Posebno su obezbeđena odvojena vrata za evakuaciju objekta, kao i za pristup interventnih vatrogasnih jedinica.

Streljana sadrži 10 streljačkih mesta na 10 metara, 25 m 50 m za vazdušno i malokalibarsko oružje, olimpijske discipline, opremljena elektronskim metama marke SUIS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (28)

Loading
Anja

25.06.2024 13:44

Država nagrađuje svoje sportske asove tako da se malo potrude i zlato je tu.

Binče

25.06.2024 13:46

Naši sportisti su vrhunski, biće sigurno neka medalja.

Bojan

25.06.2024 13:46

Sjajna vest! Naši sportisti zaslužuju ovakve uslove!

Bojan

25.06.2024 13:46

Bravo predsedniče! Ovo je velika podrška za naš sport.