"ZNAČAJAN KORAK ZA DONOŠENJE NAJBOLJIH ODLUKA KOJE ĆE OBEZBEDITI EKONOMSKI NAPREDAK" Milićević o potezima Aleksandra Vučića

Autor:

Vesti

25.06.2024

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorše Milićević se odsvrnuo i na EXPO!

"ZNAČAJAN KORAK ZA DONOŠENJE NAJBOLJIH ODLUKA KOJE ĆE OBEZBEDITI EKONOMSKI NAPREDAK" Milićević o potezima Aleksandra Vučića

Foto: ST/Vladimir Lukić

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević danas je izrazio punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovim inicijativama iznetim u sinoćnjem obraćanju javnosti.

-Predsednikova najava o otvaranju dijaloga nanivou parlamenta i na ekspertskom nivou o iskopavanju litijuma u Srbiji predstavlja veoma značajan korak za donošenje najboljih odluka koje će obezbediti ekonomski napredak cele naše zemlje, ali i zaštitu životne sredine. Iskopavanje litijuma je tema od velikog strateškog značaja za budućnost Srbije, i neophodno je da se ovaj proces vodi na odgovoran i održiv način, uz učešće svih relevantnih aktera– istakao je ministar Milićević.

Takođe, naglasio je da su ne samo građani Srbije, već i naši sunarodnici u dijaspori, sa velikim zadovoljstvom pratili predstavljanju master plana budućeg kompleksa za Ekspo 2027.

-U kontaktima sa našim ljudima iz celog sveta uverio sam se da postoji jednoglasan stav da je „Ekspo 2027“od izuzetnog značaja za promociju Srbije na međunarodnoj sceni i da će pružiti brojne mogućnosti za razvojin frastrukture, privrede i turizma. Verujem da će svako od nas iz Vlade Srbije u svom domenu u punom kapacitetu i aktivno podržati sve aktivnosti usmerene ka realizaciji ovog ambicioznog projekta. Upravo projekat „Ekspo 2027“ biće i jedna od ključnih tema na velikom saboru dijaspore koji ćemo organizovati krajem leta u Beogradu – naglasio je ministar Milićević.

On je posebno istakao značaj predsednikove najave o organizovanju besplatnih preventivnih pregleda za građane starije od 40 godina, počevši od 1. septembra vikendom.

-Ovo je izuzetno važna inicijativa koja će doprineti ranom otkrivanju i prevenciji bolesti, te poboljšanju zdravstvenog stanja našeg stanovništva. Još jednom, izražavam zahvalnost predsedniku Vučiću na njegovom vizionarskom pristupu i odlučnosti da vodi Srbiju putem napretka i prosperiteta. Dužnost svakog političara i javnog funkcionera u Srbiji je da bude posvećen realizaciji ovih inicijativa koje je pokrenuo predsednik jer se tako unapređuje život svih građana naše zemlje – zaključio je ministar Đorđe Milićević.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading