DOLOVAC SA FEDERALNIM TUŽIOCEM KRALJEVINE BELGIJE: Izuzetna saradnja na osnovnu Memoranduma iz 2010.!

Autor:

Vesti

25.06.2024

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zagorka Dolovac je naglasila da je bliska i neposredna međunarodna saradnja ključ uspeha u odgovoru države na izazove savremenog kriminala, a naročito u borbi protiv organizovanog kriminala.

DOLOVAC SA FEDERALNIM TUŽIOCEM KRALJEVINE BELGIJE: Izuzetna saradnja na osnovnu Memoranduma iz 2010.!

Foto: Republika

Vrhovni javni tužilac, Zagorka Dolovac, održala je danas u Beogradu sastanak sa Federalnim tužiocem Kraljevine Belgije, An Fransen, sa saradnicima.

Na sastanku između Vrhovnog javnog tužioca Srbije i Federalnog tužioca Belgije istaknuto je da Vrhovno javno tužilaštvo Republike Srbije i Federalno tužilaštvo Kraljevine Belgije ostvaruju izuzetnu saradnju na osnovu Memoranduma o saradnji iz 2010. godine, što predstavlja primer uspešnog partnerstva koje daje odlične rezultate u konkretnim krivičnim predmetima.

Zagorka Dolovac je naglasila da je bliska i neposredna međunarodna saradnja ključ uspeha u odgovoru države na izazove savremenog kriminala, a naročito u borbi protiv organizovanog kriminala i drugih teških krivičnih dela, i da će Vrhovno javno tužilaštvo nastaviti da bude pouzdan partner Federalnom tužilaštvu Kraljevine Belgije.

Naročito je naglašeno da Vrhovno javno tužilaštvo Srbije, kroz evropske pravosudne mreže poput Evrodžasta, aktivno učestvuje u koordiniranoj borbi protiv transnacionalnog kriminala u Evropii da su razmena iskustava i podrška Federalnog tužilaštva Kraljevine Belgije Vrhovnom javnom tužilaštvu, koja je bila presudna u obezbeđivanju kriptovane komunikacije sa SKY ECC platforme, izuzetno značajni upravo uborbi protiv organizovanih kriminalnih grupa koje deluju na međunarodnom planu i ostvarivanju bezbednosti građana u Srbiji i u zajedničkom evropskom pravosudnom prostoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading