KONSULTATIVNI FORUM U ORGANIZACIJI EVRODŽASTA: Zagorka Dolovac s tužiocima Balkana

Autor:

Vesti

06.06.2024

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrhovni javni tužilac Zagorka Dolovac učestvovala je na konsultativnom forumu generalnih tužilaca zapadnog Balkana, koji je u organizaciji Evrodžasta održan u Budvi.

KONSULTATIVNI FORUM U ORGANIZACIJI EVRODŽASTA: Zagorka Dolovac s tužiocima Balkana

Foto: Vrhovno javno tužilaštvo

Na konsultativnom forumu istaknut je značaj koji međunarodna saradnja tužilaštava zapadnog Balkana međusobno i sa zemljama Evropske unije ima za zajedničku borbu protiv kriminala u Evropi i naglašena je spremnost Evrodžasta da kroz svoje operativne mehanizme koordinacije istraga i zajedničke akcije, kao i kroz projekt WB CRIMJUST, podrži prekograničnu saradnju radi unapređenja interakcije i integracije između EU i zapadnog Balkana u oblasti krivičnog pravosuđa.

Na bilateralnom sastanku s vrhovnim javnim tužiocem Srbije predsednik Evrodžasta Ladislav Hamran posebno je pohvalio saradnju srpskog javnog tužilaštva s Evrodžastom, koja je najveća u regionu, i izrazio spremnost da se ova saradnja dalje nastavi i unapredi.

Zagorka Dolovac istakla je značaj koordinirane međunarodne saradnje putem Evrodžasta u borbi protiv organizovanog kriminala i drugih teških transnacionalnih krivičnih dela, te naglasila da će javno tužilaštvo Srbije nastaviti da bude pouzdan partner u zajedničkoj borbi protiv kriminala u evropskom pravosudnom prostoru.

U okviru ove posete vrhovni javni tužilac Srbije Zagorka Dolovac je takođe je održala bilateralni sastanak s vrhovnim državnim tužiocem Crne Gore Miodragom Markovićem, na kom je izražena puna podrška i spremnost za blisku saradnju u konkretnim predmetima u borbi protiv kriminala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading