VUČIĆ NA CENTRALNOJ SVEČANOSTI DANA MUP I POLICIJE POSLAO MOĆNU PORUKU: Srpska policija je narodna policija, budite spremni na teške zadatke! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Vesti

23.06.2024

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centralna svečanost počinje u 11 časova.

VUČIĆ NA CENTRALNOJ SVEČANOSTI DANA MUP I POLICIJE POSLAO MOĆNU PORUKU: Srpska policija je narodna policija, budite spremni na teške zadatke! (FOTO/VIDEO)

Foto: Foto Tanjig/SAVA RADOVANOVIĆ

Vučić uručuje medalje pripadnicima MUP!

Predsednik Srbije je istakao da je srpska policija narodna policija

 - Dobro razumemo šta se događa u svetu i u Evropi i gde se u tome nalazi naša Srbija. Bezbednost svih naših građana od presudnog je interesa za Republiku Srbiju. U vreme inverznog pristupa dela medija. Naša policija je narodna policija, više od 300 njih je poginulo u borbi protiv albanskih terorista. Srpski policajci su uvek krivi svima za sve, ali srpski policajci su uvek prvi koje pozovete! Želim da ostanete baš takva narodna policija kakvu smo oduvek hteli, da izvršavate svoje zadatke i naređenje - kaže Vučić

On je upozorio da nas čekaju veliki geopolitički potresi i da policija mora da bude spremna i na to

 - Klima se menja, veoma je važno da budemo spremni za gašenje požara svuda, zato smo kupili dva nova ruska helikoptera, zato kupujemo dodatnu opremu za vatrogace. Uvek budite spremni da pomognete našim komšijama. Hoću da se zahvalim vašim porodicama, jer su oni ti koji trpe težinu važe službe, jer neretko nemate radno vreme, rizikujete sopstvenu bezbednost i sopstveni život. Da vam kažem veliko hvala u ime svih naših građana i da se spremite za teška vremena. Ne zato što je Srbija u lošem stanju, Srbija je ostvarila rast, radi na poboljšanju životnog standarda pripadnika MUP. Znam šta će u svetu da se dešava, da se pripremite za taj period, ma koliko bilo teško, svaki pedalj zemlje mora biti siguran, svako naše dete, selo, grad mora biti sigurno. Želim vam da disciplinovanost i da odgovorno obavljate svoje zadatke. Čestitam vam i hvala vam za sve što činite za Srbiju. Živela Srbija! - zaključio je predsednik Vučić

Danas se održava centralna svečanost povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje ovom događaju. Svečanost će biti održana u Nastavnom centru "Makiš" sa početkom u 11:00 časova. 


Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana. Ovi događaji su ostavili dubok trag u istoriji Srbije i predstavljaju važan deo nasleđa Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pre samog centralnog događaja, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić će položiti lovorov venac na spomen-obeležje ispred SIV-a 3. 

Podsećamo, vreme u Srbiji danas promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali vrlo nestabilno, pa će oblačni razvoji sa pljuskovima i grmljavinom lokalno biti praćeni i gradom i olujnim vetrom.

Van grmljavinskih razvoja, vetar će biti u skretanju na slab i umeren, severozapadni.

Najniža temperatura od 18 do 23, a najviša od 30 na severu i zapadu Srbije do 36 stepeni Celzijusa na istoku i jugoistoku zemlje.

Predsednik Srbije uručio je medalje pripadnicipam MUP-a!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading