SRBIJA ĆE POSTATI REGIONALNI CENTAR ZA AUTOMOBILSKU INDUSTRIJU: Vučić nakon stastanka sa predstavnicima kineskog multinacionalnog konglomerata

Autor:

Vesti

21.06.2024

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je istakao da je razvoj automobilske industrije ključan deo ekonomske strategije Srbije

SRBIJA ĆE POSTATI REGIONALNI CENTAR ZA AUTOMOBILSKU INDUSTRIJU: Vučić nakon stastanka  sa predstavnicima kineskog multinacionalnog konglomerata

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je nakon razgovora sa predstavnicima kineskog multinacionalnog konglomerata Zhejiang Geely Holding da Srbija planira da postane regionalni centar za automobilsku industriju uz primenu modernih tehnologija i međunarodnih partnerstava.

Putem svog Instagram profila "budućnostsrbijeav", Vučić je naglasio da će Srbija nastaviti da stvara povoljno poslovno okruženje i privlači nove investicije koje će podržati rast i razvoj srpske ekonomije.

Vučić je istakao da je razvoj automobilske industrije ključan deo ekonomske strategije Srbije i važan pokazatelj posvećenosti modernizaciji i jačanju tog sektora. Očekuje se da će ovakav razvoj privući dodatne strane investicije, što bi moglo značajno doprineti ekonomskom napretku zemlje.

Predsednik je naveo da je imao izuzetno produktivan sastanak sa predstavnicima Zhejiang Geely Holdinga o budućem razvoju srpske automobilske industrije i ulaganjima te kompanije u srpsku privredu.

- Odličan sastanak sa predstavnicima kineskog multinacionalnog konglomerata Zhejiang Geely Holding, sa kojima sam razgovarao o razvoju srpske automobilske industrije i kineskim ulaganjima u srpsku privredu.

Razvoj automobilske industrije jedan je od ključnih elemenata naše ekonomske strategije i jedan od glavnih pokazatelja posvećenosti modernizaciji i jačanju ovog sektora, što će privući dodatne strane investiticije.

Srbija će postati regionalni centar za automobilsku industriju uz pomoć modernih tehnologija i međunarodnih partnerstava, a mi ćemo nastaviti da radimo na stvaranju povoljnog poslovnog okruženja i privlačenju novih investicija koje će doprineti rastu i razvoju naše ekonomije
- navedeno je na zvaničnom instagram profilu predsednika Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (41)

Loading
Kristina

21.06.2024 18:58

Srbija je centar regiona.i

Zlatko

21.06.2024 19:01

Predsednik Vučić nastavlja sa aktivnostima koje imaju za kraljni cilj otvaranje novih fabrika

Aca

21.06.2024 19:06

Srbija se razvija iz dana u dan i samim tim jača saradnju sa Kinom, stvarajući centar za automobilsku industriju.

Мiraš

21.06.2024 19:42

Ово је значајан корак за Србију. Постајање регионалним центром за аутомобилску индустрију може довести до нових иновација и јачања економије.