VAŽNI SASTANCI! Vučić sutra sa Zaracinom i Kuhtom!

Autor:

Vesti

13.06.2024

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić i Zaracin poslednji put su se sastali 5. aprila.

VAŽNI SASTANCI! Vučić sutra sa Zaracinom i Kuhtom!

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u petak 14. juna sa specijalnim izaslanikom Nemačke za zapadni Balkan Manuelom Zaracinom, saopštila je danas služba za saradnju sa medijima predsednika republike.

Vučić i Zaracin sastaće se u devet časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike.

Vučić i Zaracin poslednji put su se sastali 5. aprila.

Takođe, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće u petak 14. juna u oproštajnu posetu ambasadora Češke Republike Tomaša Kuhtu.

Oni će se sastati u 10 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike.

Podsećanja radi, predsednik Vučić sastao se danas u Palati Srbija sa predstavnicima Udruženja francuskih privrednika MEDEF.

- Sa predstavnicima MEDEF sam razgovarao o investicijama u prioritetne sektore u Srbiji, produbljivanju ekonomske saradnje, kao i o zainteresovanosti francuskih kompanija za učešće u predstojećoj Međunarodnoj specijalizovanoj izložbi EXPO 2027.

Pozvao sam francuske privrednike da više ulažu u Srbiju, jednu od svetski najpopularnijih investicionih lokacija - napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

Intervju predsednika Vučića za Dnevni avaz

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je juče u intervjuu za Dnevni avaz rekao da će se stanje na celom Balkanu smiriti kada uzmemo stvari u svoje ruke i kada sami budemo rešavali svoje probleme, bez mešanja stranaca.

- Nama će se smiriti stanje na celom Balkanu i sve će biti drugačije onog sekunda kada mi budemo uzeli stvari u svoje ruke i sami rešavali svoje probleme - rekao je predsednik u intervjuu za sarajevski list.

Predsednik je naglasio da će nam biti bolje kada nam ne bude nikakvog posrednika u razgovorima i kada kažemo: "Ajde da se nađemo gde hoćete - hoćete u Goraždu, hoćete u Banjaluci, hoćete u Nišu, u Grudama ili bilo gde."

- Hajde da razgovaramo o problemima, ali da budemo sami - rekao je predsednik i ocenio da je problem u tome što nam stranci nikada nisu dali da između sebe razgovaramo.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Nebojša

13.06.2024 15:33

Nadam se da Zaracin dolazi da podrži politiku mira Vlade Srbije.

zveki

13.06.2024 15:35

Očekujem da će sastanci Vučića rezultirati konkretnim dogovorima koji će unaprediti ekonomske i političke odnose Srbije i Nemačke. Njihova saradnja je ključna za stabilnost i razvoj celog regiona!

Tara

13.06.2024 15:42

Uspostavljanje prijateljskih odnosa sa Manuelom Zaracinom ojačaće bileteralne odnose.

Rada

13.06.2024 15:43

Sastanak sa specijalnim izaslanikom Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom je bitan sa Srbiju.