MANOJLOVIĆU, RECI NEŠTO O MIRDITI! ILI TI JE ROKFELER POJEO JEZIK! Lider KRENI-PROMENI upadljivo ćuti iako je s Kosmeta

Autor: Ljubinka Mijušković

Vesti

16.06.2024

23:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savo, koji dobija pare od istih onih koji finansiraju festival, još ništa nije rekao o promociji lažne države baš na Vidovdan

MANOJLOVIĆU, RECI NEŠTO O MIRDITI! ILI TI JE ROKFELER POJEO JEZIK! Lider KRENI-PROMENI upadljivo ćuti iako je s Kosmeta

Foto: Tanjug/ Rade Prelic, Profimedia, Printscreen, Foto Promo

Pljušte izjave političara o albanskom festivalu Mirdita, dobar dan, koji promoviše lažnu državu Kosovo, a organizatori su planirali da ga održe u Beogradu baš na Vidovdan. I svi se slažu da je to skandal koji država ne sme da dozvoli.

U moru osuda, međutim, upadljivo je ćutanje političara, koji bi možda trebalo da bude i najgrlatiji jer je i sam rodom s Kosova - Save Manojlovića, lidera pokreta Kreni-promeni. Manojlović, koji je bio kandidat za gradonačelnika Beograda, ni slovce nije rekao o Mirditi i možda, kao uostalom i za većinu stvari u životu, treba samo pratiti tokove novca da bi situacija postala jasnija...

NEMA DOZVOLE

Naime, ovaj festival, koji se 11 godina održava naizmenično u Beogradu i Prištini (ali sada prvi put na Vidovdan), sponzorišu Fondacija Rokfeler i jedna od organizacija milijardera Džordža Soroša. Gle čuda, pare od Rokfelera, i to ne male, dobija i Manojlović.

Javnost, dakle, s pravom očekuje od nekog ko bi ovde da se bavi politikom, i to onom visokom, a ne samo na lokalnom nivou, da se oglasi na jednu ovakvu temu. Manojlović, koji u intervjuima i medijskim nastupima ne propušta priliku da je s Kosova i Metohije, te da priča (romansirano, doduše) o odrastanju u Prištini, ćuti li ćuti. Dokle, videćemo...
Za razliku od Manojlovića, Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa grada Beograda, istupio je i glasno poručio da pomenuti festival, dok je on na čelu grada, nema saglasnost za održavanje.

- Ovoga puta su otišli i korak dalje i isti festival su zakazali baš na Vidovdan, 28. juna, gurajući direktno prst u oko celom srpskom narodu i srpskoj državi - izjavio je Šapić, kao i da organizatori sve vreme pod okriljem kulturnog delovanja direktno dovode u pitanje kulturno i istorijsko nasleđe Srbije i srpskog naroda.

On je, podsetimo, bio izričit da ni na jedan način neće dozvoliti da bilo šta što ima veze s gradom Beogradom bude na usluzi skarednom festivalu.

Foto: Foto promo

Najava za "Mirditu"

KULTURNO NASLEĐE

Prema rečima ministarke za brigu o porodici i demografiju Milice Đurđević Stamenkovski, festival bi trebalo otkazati jer podriva ustavni poredak. Navodi i da ova manifestacija nema veze s kulturom, već isključivo služi za promociju intresa lažne države Kosovo i Srbija se tretira kao agresorska i zločinačka strana. Posebno ističe i datum održavanja - Vidovdan.

- Jedini cilj ovog projekta, koji se finansira i od strane tzv. ministarstva za sport Kosova, jeste da ponizi državu Srbiju i srpski narod i našu viševekovnu versku i kulturnu baštinu na KiM predstavi kao deo nekakvog kosovskog kulturnog nasleđa - navela je ministarka i dodala:

- Pre nekoliko godina na ovom festivalu je učestvovala i samoproglašena predsednica lažne države Kosovo Atifete Jahjaga, koja je direktno optužila srpske policajce i vojnike da su silovali više od 20.000 Albanki, što je gnusna laž i uvreda za sve naše heroje koji su viteški i beskompromisno branili srpska ognjišta.

Činjenice o festivalu

- Mirdita, dobar dan treba da se održi u Beogradu od 27. do 29. juna
- festival organizuju Inicijative mladih za ljudska prava i Građanske inicijative iz Beograda, kao i organizacija Integra iz Prištine
- ovo je 11. festival
- iako se najavljuje kao spoj umetnosti i kulture, ceo festival je u znaku promocije lažne države Kosovo

Aludiraju na Kosovsku bitku, ali i izručenje Miloševića Hagu

Poslanik SNS Vladimir Đukanović poručio je da država treba zauvek da zabrani ovaj sporni festival jer donosi bezbednosne izazove.

- Da se ne bi to više događalo, da se ne bode prst u oko našem narodu, to treba zabraniti. Razlog su bezbednosni razlozi. Sve te nevladine organizacije kod nas su takozvani antiratni profiteri. Suštinski, glavna dva pokrovitelja su Fondacija Rokfeler i Evropska unija. Ako im to zabranimo, oni će se predstavljati kao žrtve i tvrditi da je ovde diktatura. Ja se zalažem da se iz bezbednosnih razloga ova svinjarija zabrani. Naravno, datum aludira na Kosovsku bitku, ali na taj datum je isporučen i srpski predsednik Slobodan Milošević. Ovo je namerno izabrano, nisu oni ni ludi ni glupi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Ksenija

17.06.2024 07:32

Neviđena drskost i provokacija što je albanski festival zakazan za Vidovdan.

Ruska bokerica

17.06.2024 07:35

Kolko te para da radiš protiv Srbije Manojloviću plaća fondacija Rokfeler.

Ruska bokerica

17.06.2024 07:36

Savo Manojlović mudro ćuti jer je razotkriven.

Aca

17.06.2024 07:38

Savo Manojlović je osoba čiji su postupci često protivni interesima svoje zemlje.