RADIMO SVE NA POBOLJŠANJU POLOŽAJA PROSVETNIH RADNIKA: Premijer Vučević u razgovoru sa prosvetnim sindikatima!

Autor:

Vesti

14.06.2024

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon niza incidenata, koji su rezultirali napadima na prosvetne radnike, premijer Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa delegacijom reprezentativnih sindikata u prosveti.

RADIMO SVE NA POBOLJŠANJU POLOŽAJA PROSVETNIH RADNIKA: Premijer Vučević u razgovoru sa prosvetnim sindikatima!

Foto: Printscreen/Youtube/TV Pink

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa delegacijom reprezentativnih sindikata u prosveti o njihovim zahtevima za unapređenje uslova rada u obrazovnom sistemu i ponovio da Vlada Srbije radi sve kako bi se poboljšao status svih radnika u prosveti.
         Vučević je pozvao sindikate da se nastavi dijalog koji je i doveo do ispunjenja velikog broja zahteva za unapređenje rada i položaja zaposlenih u prosveti, navodi se u saopštenju Vlade.
         Premijer je istakao da je zbog razumevanja značaja ulaganja u obrazovanje kao investicije za budućnost države, Vlada Srbije potpisala Protokol kojim je predviđeno povećanje plata za prosvetne radnike i da se istim iskazuje težnja za izjednačavanje početne plate nastavnika sa prosečnom platom u Srbiji do januara 2025. godine.
          U skladu sa Protokolom Vlade Srbije i reprezentativnih sindikata u prosveti, postignut je dogovor o tome da se za mesec dana predsednik Vlade ponovo sastane sa predstavnicima sindikata.
           Predstavnici sindikata su obavešteni o tome da se radi na smanjenju administracije u smislu korišćenja novih funkcionalnosti eDnevnika i najavljen dalji zajednički rad na izmenama i dopunama posebnih kolektivnih ugovora.
           Takođe, sledeće nedelje biće formirane radne grupe Vlade Srbije za osnovno, srednje i obrazovanje odraslih, kako bi se nastavio rad u kontinuitetu.
           Na sastanku je rečeno da će nacrt teksta Zakona izmena i dopuna Krivičnog zakonika, a koji se odnosi na napad na lice zaposleno u obrazovnoj ustanovi, biti usvojen do kraja godine.
            Sastanku su prisustovali predsednici i predstavnici Sindikata radnika u prosveti Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading