OČEKUJEM DVOTREĆINSKU VEĆINU U PARLAMENTU: DODIK optimističan po pitanju DEKLARACIJE SVESRPSKOG SABORA! Postideo opoziciju

Autor:

Vesti

13.06.2024

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Dodik se nada najvećoj mogućoj podršci!

OČEKUJEM DVOTREĆINSKU VEĆINU U PARLAMENTU: DODIK optimističan po pitanju DEKLARACIJE SVESRPSKOG SABORA! Postideo opoziciju

Foto: printscreen/Tanjug

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da očekuje dvotrećinsku većinu prilikom usvajanja Deklaracije sa Svesrpskog sabora u Beogradu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Dodik je naglasio da, nakon usvajanja, Vlada Republike Srpske treba da izradi operativni plan za realizaciju svih tačaka iz Deklaracije.

On je takođe kritikovao pojedine predstavnike opozicije u Republici Srpskoj, optužujući ih za zlonamerno tumačenje određenih odredbi Deklaracije.

"Da li će neko biti za ili protiv to nije važno. Pojedini su slagali brojne materijalne činjenice. Republika Srpska je samo pridodala svojim svetkovinama i Dan državnosti, 15. februara, a 9. januar ostaje kao Dan Republike Srpske. On se i do sada tako proslavljao, što piše i u zakonu", naveo je Dodik.

On je pojasnio da Republika Srpska nije imala Dan državnosti i da to nije nikakva zamena, već da je reč samo o dodatnom prazniku sa suštinskim određenjem za Srpsku.

"Ponosan sam na to što sam imao priliku da kao predsednik Republike Srpske budem deo tima koji je napravio ovu deklaraciju i napisao zaključke", istakao je Dodik.

Komentarišući navode pojedinih predstavnika opozicije da se ukida 9. januar, Dodik je rekao da je svaka priča o tome suvišna.

"Konja možeš dovesti pred reku da se napije vode, ali ako neće da pije, džaba si ga dovodio. Tako i za ovo. Uzmite i pročitajte Deklaraciju. Ko je ukinuo nešto? Da bi se nešto ukinulo, mora da se ide pred parlament i da se ukine Zakon o Danu Republike, a to se neće desiti", poručio je Dodik.

On je rekao da laž ne može da bude politika i da će propasti takvi pokušaji, jer takvo delovanje nije održivo.

"Više sam razočaran zbog onih koji na takav način posmatraju i žele da naprave neku platformu i da već ubeđene protivnike Srpske i vlasti ubede dodatno da je još nešto crno", istakao je Dodik.

On je ukazao da se o nastavku proslave 9. januara govori i u tački 29 Deklaracije usvojene na Svesrpskom saboru.

"Veoma je teško komentarisati laž. Jasno piše da se 9. januar obeležava i niko ga nije ukinuo", naglasio je Dodik.

On je istakao da opozicioni predstavnici u Srpskoj ne razumeju procese i da saopštenja političkim strankama, SDS-u i PDP-u, pišu vlasnici pojedinih medija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading