SRBIJA SVETSKI LIDER U OVOM POLJU, OBJAVLJENI ZVANIČNI REZULTATI: Veliki uspeh naše zemlje pokazao snagu razvitka! Evo šta je u pitanju

Autor:

Vesti

13.06.2024

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija ostvaruje snažne rezultate i u ovoj sferi!

SRBIJA SVETSKI LIDER U OVOM POLJU, OBJAVLJENI ZVANIČNI REZULTATI: Veliki uspeh naše zemlje pokazao snagu razvitka! Evo šta je u pitanju

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Prema najnovijem izveštaju Svetske turističke organizacije, nekoliko destinacija širom sveta postiglo je odlične rezultate u turizmu ove godine, a među njima se izdvaja Srbija.

Srbija je zauzela prvo mesto i jedina je destinacija koja je zabeležila trocifreni rast prihoda od stranih turista.

Tokom prva tri meseca ove godine, Srbiju je posetilo ukupno 815.000 turista, ostvarivši 2,5 miliona noćenja.

Devizni priliv u prvom kvartalu ove godine iznosio je 575 miliona evra, što predstavlja rast od 127% u odnosu na isti period 2019. godine.

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u petak 14. juna sa specijalnim izaslanikom Nemačke za zapadni Balkan Manuelom Zaracinom, saopštila je danas služba za saradnju sa medijima predsednika republike.

Vučić i Zaracin sastaće se u devet časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike.

Vučić i Zaracin poslednji put su se sastali 5. aprila. 

akođe, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće u petak 14. juna u oproštajnu posetu ambasadora Češke Republike Tomaša Kuhtu.

Oni će se sastati u 10 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika republike.

Podsećanja radi, predsednik Vučić sastao se danas u Palati Srbija sa predstavnicima Udruženja francuskih privrednika MEDEF.

- Sa predstavnicima MEDEF sam razgovarao o investicijama u prioritetne sektore u Srbiji, produbljivanju ekonomske saradnje, kao i o zainteresovanosti francuskih kompanija za učešće u predstojećoj Međunarodnoj specijalizovanoj izložbi EXPO 2027.

Pozvao sam francuske privrednike da više ulažu u Srbiju, jednu od svetski najpopularnijih investicionih lokacija - napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading