VLADIMIR ĐUKANOVIĆ JASAN: Najljubaznije molim državu da zabrani festival Merdita! Krajnje nepotrebna provokacija na VIDOVDAN

Autor:

Vesti

14.06.2024

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najpametnije bi bilo da se zauvek zabrani, rekao je Đukanović

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ JASAN:  Najljubaznije molim državu da zabrani festival Merdita! Krajnje nepotrebna provokacija na VIDOVDAN

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Vladimir Đukanović


Vladimir Đukanović , poslanik SNS, zamolio je državu da zabrani održavanje ovogodišnjeg festivala Merdita, koji je najavljen  za 28. jun u Beogradu. 

"Najljubaznije molim državu da ovo zabrani. Krajnje nepotrebna provokacija, i to baš kad se obeležava Vidovdan. Pošto Srbiji nisu potrebni nikakvi sukobi, da bi se bilo kakvi incidenti izbegli, najbolje je da se zabrani održavanje ove manifestacije. Najpametnije bi bilo da se zauvek zabrani", rekao je Đukanović. 

Naime, ovogodišnji festival Mirdita, dobar dan, koji promoviše Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu, biće održan usred Beograda baš 28. juna, kad Srbi vekovima obeležavaju jedan od najvažnijih verskih i državnih praznika - Vidovdan u znak sećanja i poštovanja prema svima koji su stradali za veru i otadžbinu, od Kosovske bitke 1389. do danas. Naročito je važan za Srbe na Kosmetu.

Republika

Foto: Tanjug Edib Tahirovic, Profimedia, Promo foto

 

 


Iako je na zvaničnoj stranici Mirdita, dobar dan navedeno da navodno "ima za cilj promovisanje regionalnog mira između Kosova i Srbije", opštepoznato je da taj skup godinama propagira i otimanje srpske verske i kulturne baštine na KiM. Otuda je više nego jasno da to nije nikakva manifestacija koja promoviše mir, već napadna provokacija protivna ustavnom poretku Srbije koja vređa osećanja većine naših građana.

IZLIZANE FRAZE
Ovo 11. po redu izdanje antisrpskog festivala (naizmenično se organizuje u Beogradu i na KiM) održava se od 27. do 29. juna, uz podršku Rokfeler fondacije i EU, a u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava (Srbija), Građanskih inicijativa (Srbija) i Integre (Kosovo). Nije nepoznato da Građanske inicijative otvoreno tvrde da ne samo da je KiM nezavisno već i da su u Srebrenici Srbi počinili genocid, a neretko organizuju i panele na kojima su zvezde aktivisti čuveni po antispskim stavovima, poput Aide Ćorović.
Đorđe Milićević, ministar bez portfelja, kaže za Srpski telegraf da Rokfeler fondacija, inače finansijer i opozicionara Save Manojlovića i njegovog pokreta Kreni-promeni, sada otvoreno podržava festival čiji je jedini cilj otvorena provokacija i pokušaj poniženja srpskog naroda:

- Skup Mirdita, dobar dan kroz izlizane fraze o kulturnoj razmeni i regionalnom pomirenju u stvari usred Beograda promoviše genocidnu politiku Aljbina Kurtija i nezavisno Kosovo i to baš na Vidovdan. Ovo je direktno guranje prsta u oko celom srpskom narodu, ali i pokušaj osvete antisrpskog lobija za veličanstveni nedavno održani Svesrpski sabor i Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

BONUS VIDEO 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading