"ČESTITAO SAM MU JOŠ JEDNU POBEDU, KOJU JE OSTVARIO": Predsednik Vučić razgovarao s Viktorom Orbanom (FOTO)

Autor:

Vesti

12.06.2024

08:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednim Vučić se ovim povodom oglasio na Instagram profilu.

"ČESTITAO SAM MU JOŠ JEDNU POBEDU, KOJU JE OSTVARIO": Predsednik Vučić razgovarao s Viktorom Orbanom (FOTO)

Foto: Instagram printscreen/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i tom prilikom mu čestitao na postignutim rezultatima izbora za EP.

- Dug i sadržajan telefonski razgovor s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Čestitao sam mu još jednu pobedu, koju je ostvario u Mađarskoj. Nastavljamo prijateljsku saradnju, koja za naše dve zemlje i region garantuje mir, stabilnost i prosperitet - napisao je predsednik u objavi na svom zvaničnom Instagram nalogu.

 

 

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor otkrio je u intervjuu za Srpski telegraf, prvom koji je dao posle izbora, kako su se upoznali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban.

On je istako da još od srednjeg veka, prethodnih 500 ili 600 godina, nisu bili ovako dobri odnosi Srbije i Mađarske, kao u ovoj deceniji, i naglasio da su tome znatno doprineli i lični odnosi  Vučića i Orbana, a  tome svedoče zajednički infrastrukturni projekti, koji doprinose daljem ekonomskom napretku obe države, ali i potvrđena uzajamna politička podrška u međunarodnoj areni.  

Balint je otkrio da je njegov otac Ištvan upoznao 2008. Vučića i Orbana dok su obojica bila u opoziciji.

Pastor navodi da su mu na rezultatima SVM odmah čestitali mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto i zamenik premijera Žolt Šemjen, a da će se sa Orbanom videti uskoro. 

- Ne, mi ćemo se videti sledećih nedelja. Stalno imamo konsultacije i redovno se viđamo, kao što se on redovno viđa i s predsednikom Vučićem. Suština je da on izuzetno vrednuje ove rezultate i stav SVM da samostalno nastupa na izborima i nakon toga gradi strateško partnerstvo sa SNS. Za pohvalu je što smo samostalno dobili mandate. Čak je SNS nastupio u širokoj koaliciji. To je veliki podvig i zato su mi političari iz Mađarske čestitali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (18)

Loading
Jovana

12.06.2024 08:13

Pobeda je pobeda, i treba da se cestita.

Ана

12.06.2024 08:14

Nastavljamo prijateljsku saradnju, koja za naše dve zemlje i region garantuje mir, stabilnost i prosperitet.

Ana

12.06.2024 08:20

Mađarska je pravi prijatelj naše zemlje zato će se ova dobra saradnja nastaviti

Keti

12.06.2024 08:26

Vučić je primer kako se čestitaju pobede drugima i sjajno je videti podršku među liderima.