PARANOJA U HRVATSKOJ: Hrvati tvrde da je njihov MUP pun srpskih špijuna spavača i da uskoro kreću u akciju!

Autor:

Vesti

11.06.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navode da je srpskih špijuna najviše u hrvatskom Podunavlju, ali i policiji i političkim strukturama

PARANOJA U HRVATSKOJ: Hrvati tvrde da je njihov MUP pun srpskih špijuna spavača i da uskoro kreću u akciju!

Foto: Printscreen/Youtube, Printscreen/Tik Tok/nedjosamanjace1973

Srbija je dobila Ekspo, više direktnih stranih investicija, jača nam je vojska, kad se sve ovako poređa, nije ni čudo što su Hrvati u paranoji čim se spomene Srbija, pa su tako počeli da im se priviđaju i srpski špijuni. 

Naime, Nikola Kajkić, bivši policijski istražitelj ratnih zločina na Ovčari, koji je, pazi sad, bio i optužen u Srbiji za špijunažu, tvrdi da je Hrvatska puna špijuna iz Srbije, da su se infiltrirali i u Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali i političke strukture. On je ove navode izneo u podkastu "Mrežnica". 

Foto: Printscreen/Tik Tok/nedjosamanjace1973

Nikola Kajkić tvrdi da je Hrvatska puna srpskih špijuna

Na pitanje voditeljke koliko srpskih špijuna ima u Hratskoj, Kajkić je kao iz topa odgovorio: "Jako puno". Podsetio je i da je "bio suđen pet godina za špijunažu u Srbiji", a onda nastavio gde su zapravo ti srpski špijuni. 

- U hrvatskom Podunavlju, a od službi mislim da je u MUP najviše stimulirala kroz građane Republike Hrvatske srpske nacionalnosti - naveo je Kajkić. 
Na to ga je voditeljka pitala da li oni tu "atakiraju na njihovu ljubav prema otadžbini ili ih drže nečim", a on je odgovorio: 

- Oni imaju puno veće planove na teritoriji Republike Hrvatske, samo što još uvek je to, oni čekaju da se situacija u Ukrajini razvije, da Rusija krene korak napred, onda oni kreću, a onda nam se ne piše dobro. 

Kajkić je rekao da u MUP Hrvatske ima spavača, spavača BIA. 
Odgovarajući na pitanje da li ih ima na nekim visokim pozicijama, poručio je: 

- Ima. I kroz političku strukturu su se involvirali kroz vlast SDSS i HDZ. 
Voditeljka je pokušala da ga pita da li to znači da je "BIA nadmoćnija" i od njihove, na šta ju je Kajkić prekinuo i odgovorio:  "Da".  

Foto: Printscreen/Tik Tok/nedjosamanjace1973

Kajkić je godinama bio na optužnici zbog špijunaže

Inače, krajem novembra 2019.  Bezbednosno - informativna agencija podnela je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici protiv Nikole Kajkića i Dražena Letića zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo špijunaža iz člana 315 Krivičnog zakonima RS. 

Kako su mediji pisali, Letić je bio deo saradničke mreže, sačinjene od više državljana Srbije, a koju je oformio Kajkić, inspektor u Odeljenju za terorizam i ekstremno nasilje u Policijskoj upravi Vukovarsko- sremskoj.

Kajkić je obavljao i funkciju šefa Istražnog tima za ratne zločine radi ponovnog pokretanja istražnih radnji u vezi sa ratnim zločinima koji su već okončani presudama Posebnog odeljenja za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu. 

Mediji su tada pisali da je Kajkić vrbovao u Srbiji osuđene za ratni zločin na poljoprivrednom dobru "Ovčara" kako bi promenio njihove iskaze i povezao Srbiju i njeno tadašnje rukovodstvo sa tim zločinom.

Posle nekoliko godina, Kajkić je saopštio da je sud u Novom Sadu potvrdio oslobađajuću presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, kojom se odbacuju optužbe protiv njega za "šapijunažu protiv Srbije". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading