"BORIĆEMO SE MUDROM POLITIKOM, ČUVATI GLAVE NAŠIH LJUDI..."! Vučić poslao važnu poruku posle Svesrpskog sabora, a tiče se Republike Srpske! (VIDEO)

Autor:

Vesti

08.06.2024

23:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo vam hvala za to što mi nikada nikome ne pretimo, što imamo svoju nezavisnost, slobodu i što smo u stanju da sami donosimo odluke, istakao je Vučić.

"BORIĆEMO SE MUDROM POLITIKOM, ČUVATI GLAVE NAŠIH LJUDI..."! Vučić poslao važnu poruku posle Svesrpskog sabora, a tiče se Republike Srpske! (VIDEO)

Foto: Instagram/Printscreen/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na svečanom koktelu povodom prvog Svesrpskog sabora "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska rekao je da ćemo kao nacija, nastaviti mudru politiku.

 

 

- Mi u Srbiji ćemo se boriti da pametnom i mudrom politikom, čuvajući glave naših ljudi, grabimo ka ostvarenju nacionalnih ciljeva i interesa, ali niko ne treba da ima sumnju, da ukoliko iko pomisli da na bilo koji način ugrozi opstanak Republike Srpske, na kojoj strani će da bude Republika Srbija - istakao je Vučić i dodao:

- Ovo je veliki dan za nas. Mnogo vam hvala za to što mi nikada nikome ne pretimo, što imamo svoju nezavisnost, slobodu i što smo u stanju da sami donosimo odluke. Zato, pamet u glavu, da sačuvamo ljude, ljudi su najvažniji, a uveren sam da ćemo sačuvati i slobodu i Srbije i Srpske! Živela Srpska! Živela Srbija!

Podsećamo, Prvi svesrpski sabor pod nazivom "Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska", koji je okupio zvaničnike Srbije i Republike Srpske na čelu sa predsednicima Aleksandrom Vučićem i Miloradom Dodikom svečano je završen večeras velikim vatrometom iz Parka Republike Srpske na levoj obali Save.

Svesrpski sabor koji je počeo jutros molebanom u Hramu Svetog Save, nastavljen je zajedničkom sednicom dve vlade, kojoj su prisustvovali i predsednici Srbije i RS, patrijarh Porfirije, kao i predstavnici Srpske liste sa KiM, Srba iz Crne Gore i Severne Makedonije.

Na sednici je jednoglasno usvojen nacrt Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, u kojoj se konstatuje, između ostalog, da srpski narod predstavlja jedinstvenu celinu, da je KiM neotuđivi deo Srbije, jedna od odrednica srpskog nacionalnog identiteta, da se ne podržava rezolucija o Srebrenici. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da odnosi Srbije i RS ne smeju nikad da trpe i ocenio da je danas veoma važan dan. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Tanja

08.06.2024 23:44

Danas je ceo svet mogao da vidi koliko su Srbi jedinstveni i složni.

Sale

08.06.2024 23:53

Vasa politika ke kedna od mudroj do,sada!Svaak Vam,cast na tome!

Zlatko

09.06.2024 06:41

Srbija i Republika Srpska u miru i slobodu u zajednistvu sa susedima sa uzajaminim postovanjem imacemo mir na balkanu

Laki

09.06.2024 06:42

Samo mudre odluke mogu da nam donesu napredak.