"OD SADA ĆE SE NA EKSKURZIJE IĆI PRVU U SRPSKU, PA ONDA U SVET"! Vučić saopštio važnu vest!

Autor:

Vesti

08.06.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je veliki dan za Srbiju pošto se održava Svesrpski sabor!

"OD SADA ĆE SE NA EKSKURZIJE IĆI PRVU U SRPSKU, PA ONDA U SVET"! Vučić saopštio važnu vest!

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas na svečanosti u okviru Svesrpskog sabora pod nazivom "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska", koja je organizovana na Trgu republike.

Predsednik je izjavio da će svaki ministar u Vladi Srbije ubuduće ići prvo u Banjaluku. 

- Sada će ekskurzije ići u Srpsku, kao što će iz Srpske ići u Srbiju, pa kada upoznamo naše zemlje, onda možemo da upoznajemo i svet - rekao je Vučić.

Takođe, Vučić je istakao da su on i Milorad Dodik pre 10 godina postigli dogovor da se Srbija i Srpska ne svađaju, da se ne ponove barikade na Drini, kao i da uvek budu jedinstveni. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će lično nadgledati rad na izgradnji memorijalnog centra u Donjoj Gradini i u Beogradu.

- Sa tim ćemo ići brzo, najbrže i najbolje moguće. Pričali smo i o svim konkretnim stvarima, o izgradnji auto puteva. U ponedeljak prebacujemo 10 miliona evra za izgradnju deonicu Bijeljina-Sremska Rača. Hoćemo da budemo spojeni sa drugim najvećim gradom u Republici Srpskoj - rekao je Vučić.

Vučić je zahvalio predsedniku RS Miloradu Dodiku što kaže da nikada Srbija nije više pomagala Republici Srpskoj nego što je to danas slučaj, ističući da je ponosan na to i da će se nastaviti i nikada neće prestati.

- Ali mi smo imali jedan prelomni trenutak. Nedavno se dogodio. Doneli su posle svih pritisaka oko Saveta Evrope i Kosova, posle svega što su radili protiv ovog naroda iako Priština nikakve obaveze nije ispunila, i istovremeno krenuli u donošenje rezolucije o Srebrenici - rekao je Vučić.

Navodeći da kažu da ne piše nigde da je narod genocidan već da je to individualna odgovornost, Vučić je upitao zašto su je onda donosili ako je odgovornost individualna.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Kole

08.06.2024 18:49

Republika Srpska je prelepa,ima puno toga da se vidi.

Vera

08.06.2024 20:10

Ovako i treba da se ponaša da znamo sve jedni o drugima,jer ipak smo mi svi i Srbija i Srpska jedan narod.

Dada

08.06.2024 20:18

Ovo je divna vest koja će promovisati nacionalni identitet i kulturno nasleđe Srbije

Ana

08.06.2024 21:00

Jedinstvo je ključ uspeha.